PUBLICITÉ

Welke planten om cellulitis te bestrijden?

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 26/10/2012 - 11h40
-A +A

Infusies van planten of plantenthees zijn geen mirakeloplossing tegen cellulitis. Maar ze kunnen wel een duwtje in de rug geven.

Sommige planten hebben interessante eigenschappen: drainerend, ontzwellend en circulatiebevorderend. Men beveelt altijd aan dat men veel moet drinken en infusies of thee bieden op dat vlak een grote variëteit.

PUB

Planten, een duwtje in de rug tegen cellulitis

Net zoals een evenwichtige voeding en regelmatige fysieke activiteit deel uitmaken van een anti-cellulitisstrategie, is het ook noodzakelijk om veel te drinken: het equivalent van twee liter verdeeld over de dag. Let wel op dat je geen mineraalwater op basis van natrium drinkt, want dit werkt de retentie van water in de hand.

De hoeveelheid die je dagelijks moet drinken kan ook onder de vorm van infusies van planten. Het voordeel is dat sommige planten de circulatie bevorderen en de weefsels draineren, twee interessante eigenschappen die belangrijk zijn in de strijd tegen cellulitis. Welke zijn de meest aangewezen planten?

Welke thee tegen cellulitis?

Brandnetel
Laat 100 gram verse bladeren trekken in een liter kokend water en drink ongeveer drie kopen per dag.

Groene thee
Groene thee helpt om water en vetten af te drijven. Hij beperkt ook de productie van vrije radicalen.
Laat 10 minuten trekken in kokend water.

Klimop, venkel, tamme Amerikaanse toverhazelaar
Meng in gelijke hoeveelheid deze vier planten. Doe een koffielepel van deze mengeling in een kop kokend water, laat vervolgens drie minuten koken en laat 10 minuten trekken. Drink twee tassen per dag.

Artisjok, schietwilg, moerasspirea, rode wingerd
Meng de vier planten in gelijke hoeveelheden. Neem drie soeplepels voor een liter koud water, breng aan de kook gedurende twee minuten. Laat 15 minuten trekken. Drink drie tot vier koppen per dag.

Zonnegoud of thee van Java
Zonnegoud heeft een drainerende werking.
Laat gedurende vijf minuten trekken, 5 gram per liter kokend water.
Drink 1 tot 3 koppen per dag en drink de laatste tas enkele uren voor het slapengaan.

Een laatste aanbeveling: masseer alle dagen de zones met cellulitis. Massages bevorderen de circulatie en de drainage.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2008 - 00h00 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 26/10/2012 - 11h40
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Fytotherapie: vier planten om uw lichaam te zuiveren Geüpdatet op 23/03/2015 - 20h51

Planten kunnen helpen om de afvalstoffen in uw lichaam af te voeren en de lente fit te beginnen. ‘s Winters stapelen de afvalstoffen zich in uw lichaam op. Welke planten zijn daar nuttig om uw lichaam te zuiveren en uw organen weer optimaal te laten...

Te veel cellulitis? Pas uw voeding aan! Gepubliceerd op 25/07/2011 - 13h50

Cellulitis is natuurlijk niet weg te krijgen enkel en alleen door te diëten, maar toch speelt de voeding een rol in het ontstaan en ook in het eventueel verdwijnen ervan… Hieronder vindt u vier grote principes waarmee u cellulitis beter kunt bestrijd...

Kruidenthees: drink niet zomaar om het even wat! Geüpdatet op 25/02/2013 - 16h46

Fytotherapie is een zogenaamde alternatieve geneeskunst die gebruik maakt van planten en is al duizenden jaren oud. Ze werd stukje bij beetje verfijnd door mensen die de medicinale eigenschappen van bepaalde planten in kaart gebracht hebben . Sommige...

Meer artikels