PUBLICITÉ

Welke netverbonden hulpmiddelen kunnen u helpen om sneller zwanger te worden?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/06/2015 - 17h23
-A +A

Wilt u een kindje en wilt u zo snel mogelijk zwanger zijn? Misschien zijn de apps en intelligente apparaatjes die het verloop van uw vruchtbaarheid van dag tot dag volgen dan wel iets voor u. Wat moet u weten over netverbonden vruchtbaarheid en de accessoires die in dit domein beschikbaar zijn?

PUB

Slimme voorwerpen in dienst van de vruchtbaarheid

Er is een echte revolutie aan de gang op het vlak van de netverbonden gezondheid. Elke dag komen er nieuwe en almaar meer gesofistikeerde toestelletjes op de markt die verbonden zijn met apps en er informatie naar doorsturen, ook op het vlak van de vruchtbaarheid

Na de slimme armbandjes, de calorieëntellers, de intelligente weegschaal, het slimme pillendoosje, de slimme hartslagmeter en tandenborstel heb je nu ook de zogenaamde Bloom Ring  en de urinetest die u helpen zwanger te worden of liever de meest geschikte dagen aangeven voor een geslaagde bevruchting. 

Temperatuur en hormoonpeil meten

De internetverbonden vruchtbaarheid is gebaseerd op twee technieken.

Temperatuur meten

Het toestelletje in kwestie is een heel gevoelige temperatuursensor die de temperatuurstijging halverwege de cyclus, als de eisprong dus plaatsvindt, registreert. Op basis hiervan krijgt u meer inzicht in uw menstruatiecyclus en kunt u dan het vrijen plannen, want de marge voor succesvolle actie is vrij klein.

De sensor is verbonden met een app die in real time - op een tabel of in een grafiek - de schommelingen in uw lichaamstemperatuur in de loop der dagen en maanden weergeeft.

De sensor kan op de huid worden gekleefd, hij bestaat ook in de vorm van een klein plat apparaatje dat u ‘s nachts met een armbandje op uw huid vastmaakt, of in de vorm van een ring - de zogenaamde Bloom Ring. Dit nieuwste snufje is heel praktisch en wordt tijdens de cyclus in de vagina gedragen. Sommige vrouwen zullen er dus minder voor te vinden zijn. De ring is via wifi verbonden met uw smartphone, zodat u de minste schommeling in uw lichaamstemperatuur kunt volgen. U krijgt ook meteen een bericht als u in uw meest vruchtbare fase bent en het tijd is om actie te ondernemen.

Hormoonpeil

Ook de hormoonschommelingen geven informatie over de periode van de eisprong. Het internetverbonden toestelletje is ontworpen om urinestrips te lezen. U hoeft enkele maar een urinestrip in een urinestaal onder te dompelen en de strip daarna in een doosje te stoppen dat via een smartphone met een app verbonden is. Na de analyse en interpretatie wordt het meetresultaat op het scherm getoond. Op die manier worden temperatuurcurven opgesteld die u meer inzicht bieden in de periodes dat u vruchtbaar bent. Zo kunt u uw kansen op bevruchting vergroten. 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 01/06/2015 - 17h23

Consumer Electronic Show (CES) 2015. Web des Objets, http://webdesobjets.fr . Les numériques.com, http://www.lesnumeriques.com/objet-connecte/ces-2015-bloom-capteur-fertilite-sans-fil-n38149.html.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe werkt een zwangerschapstest? Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Een zwangerschap is een ingrijpend moment in het leven van een vrouw De eerste dagen zijn dan ook altijd heel spannend... Is het gelukt of niet? Alleen een zwangerschapstest kan definitief uitsluitsel geven. Hoe werkt zo'n test? En vooral: hoelang mo...

De zwangerschapstest Geüpdatet op 20/01/2004 - 00h00

Deze hoogtechnologische urinetest, die vrij te koop is, geeft slechts onvolledige antwoorden, en toch kan één van die antwoorden in een fractie van een seconde uw leven veranderen. Wat is het beste moment voor deze test? En wie heeft genoeg geduld om...

Meer artikels