PUBLICITÉ

Welke luiers kies ik voor mijn kind? Wegwerpluiers, milieuvriendelijke of wasbare luiers?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/02/2010 - 00h00
-A +A

De huid van de billetjes van een baby is enorm gevoelig. Ze is dun en doorlaatbaar en neemt veel makkelijker chemische stoffen op dan de huid van volwassenen. Het is dus belangrijk om de juiste luiers te kiezen. Hoe staat het met de traditionele wegwerpluiers, met de milieuvriendelijke wegwerpluiers en met de wasbare luiers?

PUB

Wegwerpluiers, milieuvriendelijke of wasbare luiers? Een moeilijke keuze


Iedereen heeft zijn mening en zijn overtuiging, iedereen probeert op zijn manier groen te handelen, ook zonder baby's. De komst van de milieuvriendelijke en de wasbare luiers maakt het soms moeilijk om de zaken klaar te zien. De onderstaande elementen kunnen u bij uw keuze helpen: de kostprijs, de impact op het milieu en op de gezondheid van uw kind.

De impact van de verschillende types luier op de gezondheid van uw kind.


De traditionele wegwerpluiers hebben het ongemak dat de huid van de billetjes van uw baby in contact komt met allerlei chemische producten (gebruikt om de verschillende eigenschappen van de textuur te bekomen, de absorptiegraad, het wegnemen van de geur, enz.). Al deze stoffen zitten niet in milieuvriendelijke wegwerpluiers, waardoor ze natuurlijk beter beschermen tegen irritaties. Bij wasbare luiers kan de huid beter ademen en is er dus minder risico op huiduitslag.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/02/2010 - 00h00 Le petit guide vert des bio-bébés, Association santé environnement France.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
David2110

Er bestaan geen milieu-neutrale luiers! Ook bio-luiers bevatten ca. 30% SAP (Superabsorber), een aardoliederivaat en kunnen dus niet in het groen afval.
Ook deze luiers worden verbrand!

PUBLICITÉ
Lees ook
De terugkeer van de wasbare luiers Geüpdatet op 06/01/2009 - 00h00

Luiers wassen alvorens ze de baby opnieuw aan te doen! En dat terwijl het veel eenvoudiger is wegwerpluiers te gebruiken! Enkele jaren geleden, zou niemand gedacht hebben dat dit nog mogelijk was. Ook vandaag zijn de twijfelaars nog zeer talrijk, maa...

Een luiervrije baby, het kan! Geüpdatet op 09/05/2011 - 16h33

De voorbije jaren kennen fenomenen als borstvoeding op verzoek en huid-op-huidcontact almaar meer succes. Het zijn voorbeelden van de groeiende trend om terug te keren naar een natuurlijk moederschap, een moederschap dat dicht bij het kind staat en v...

Luiereczeem: praktische tips Gepubliceerd op 17/07/2012 - 13h55

Rode en geïrriteerde billetjes , dat is vaak het lot van baby's die een luier dragen. Dit veelvoorkomend probleem is niet zo ernstig, maar wel ongemakkelijk en vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen: we geven u een aantal tips om baby's te helpen di...

Meer artikels