PUBLICITÉ

Welke geneeskundige onderzoeken moet u in 2008 inplannen?

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 15/01/2008 - 00h00
-A +A

Ook als u niet ziek bent zijn er bepaalde geneeskundige onderzoeken die u moet laten doen. Welke dat zijn, hangt af van uw leeftijd en de daarmee verbonden risicofactoren. Als u niet weet welke dat zijn of vragen hebt, ga dan gerust langs bij uw huisarts. Hij zal bepalen welke onderzoeken voor u aangewezen zijn en uw persoonlijke planning helpen opstellen.

PUB

Sommige mensen zullen geneigd zijn om aan het begin van het jaar hun agenda te nemen en de te maken afspraken over het jaar te verdelen. Kwestie van de " vervelende karweien " wat te spreiden. Anderen komen misschien liever meteen in actie om er zo snel mogelijk van af te zijn en nemen de vroegst mogelijke afspraak voor het rijtje van noodzakelijke onderzoeken.
Iedereen doet het op zijn manier. Het belangrijkste is dat u geen belangrijk onderzoek overslaat en uw gezondheid niet onnodig in gevaar brengt.

Tandarts: minstens één bezoek per jaar

Ziet u er tegenaan om naar de tandarts te gaan? Denk dan waar het voor dient: uw tanden zo lang mogelijk kunnen behouden en niet afzien. In het beste geval zal uw tandarts alleen maar het tandsteen verwijderen. Het is ook een unieke kans om na te gaan of u uw tanden poetst volgens de regels, om de algemene mond- en tandhygiëne te controleren, en om beginnende ontstekingen van het tandvlees op te sporen.

Dermatoloog: laat elk jaar uw huid onderzoeken!

Elke moedervlek of elke plek die verandert van uitzicht, van kleur of van vorm, kan wijzen op de aanwezigheid van huidkanker. Om geen vroegtijdige opsporing en een doeltreffende behandeling te missen, is het ten zeerste aanbevolen om uw huid te laten onderzoeken door een dermatoloog, en dat van kop tot teen.
Maak van de gelegenheid gebruik om haar of hem de diverse kleine dingetjes te signaleren die u hebt opgemerkt: een verdachte teennagel, kleine puistjes, wratten, rode vlekken...

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 15/01/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Screening van kanker bij mannen Geüpdatet op 05/10/2004 - 00h00

Bij vrouwen is het duidelijk: ze moeten regelmatig een mammografie en een baarmoederuitstrijkje laten nemen. Maar hoe zit het bij mannen?

Geheugensteuntje opsporing van kanker Geüpdatet op 31/07/2007 - 00h00

Borstkanker, prostaatkanker, darmkanker, huidkanker, baarmoederhalskanker, enz., vanaf welke leeftijd moet u zich laten onderzoeken, welk onderzoek moet u precies laten doen? Hoe vaak moet het onderzoek herhaald worden en tot welke leeftijd?

Kanker: tijdig opsporen = voorkomen! Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Heel wat kankers kunnen vermeden worden, op voorwaarde dat ze tijdig opgespoord worden. De opsporingsmethoden zijn er, dus kunnen we er maar beter gebruik van maken! Uw arts zal u in elke fase advies geven en zo nodig doorverwijzen.

Meer artikels