PUBLICITÉ

Welke drank is het best voor de gezondheid?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/04/2008 - 00h00
-A +A

Kent u de valstrikken van de drankindustrie? Beschikt u over de nodige kennis om die dranken te kiezen die bij een goede gezondheid passen? Doe de test en lees het commentaar.

PUB

1) Er is geen verschil tussen drinkbaar water en bronwater.

Niet waar.
Drinkbaar water is kraantjeswater, bronwater is afkomstig van een erkende bron.

2) Kraantjeswater bevat geen mineralen (calcium, magnesium...). Daarom is het beter om regelmatig flessenwater te drinken.

Niet waar.
Kraantjeswater bevat mineralen, zij het in kleine hoeveelheden. In vergelijking met andere watersoorten is het zelfs rijker aan mineralen. Alleen mineraal water biedt een vaste hoeveelheid mineralen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/04/2008 - 00h00 Dr. Jean-Michel Cohen et Dr. Patrick Serog, 'Savoir manger, le guide des aliments 2008-2009', uitgeverij Flammarion.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik ben op dieet: wat mag ik drinken? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h04

Wanneer men op dieet is om gewicht te verliezen, moet men ook veel drinken om het lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. We moeten echter opletten, aangezien talrijke dranken het gewichtsverlies kunnen tegenwerken. Een klein overzicht van de...

Bieden koffie en thee bescherming tegen diabetes? Geüpdatet op 04/11/2008 - 00h00

Koffie en thee zijn naast water wereldwijd de meest gedronken drankjes. Ja, ze bevatten cafeïne, wat de drankjes wel eens verweten wordt, maar recent onderzoek wijst op de gunstige effecten van thee en koffie op het optreden van diabetes.

Type 2 diabetes: fruitsap op de strafbank? Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Fruitsap is rijk aan vitaminen en mineralen, maar toch zou men het maar met mate mogen drinken. Fruitsap is geen equivalent van een stuk fruit en het levert net zoveel energie als frisdrank. De overtollige calorieën die in fruitsap zitten, kunnen voo...

Weet u wat te kiezen voor de lunch? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h44

Het is niet makkelijk om als je werkt tijdens een korte lunchpauze een volwaardige en evenwichtige maaltijd te nemen. Maar dat wil nog niet zeggen dat u zich moet neerleggen bij een ongezonde lunch . Ook in een broodjeszaak kunt u gezonde keuzes make...

Meer artikels