PUBLICITÉ

Welk type huid hebt u?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/03/2013 - 13h56
-A +A

Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk omdat het u in staat zal stellen uw huid op een gepaste manier te verzorgen.

Normale huid, gemengde of vette huid, en droge of gevoelige huid?

Hier enkele aanwijzingen om het te achterhalen.

PUB

De belangrijkste eigenschappen van een normale huid

Een normale huid is noch te vet, noch te droog.

Toch moet u dit relativeren: de huid van het middelste gedeelte van het gezicht (het voorhoofd, de neus en de kin) kan soms glanzend zijn. Door een gebrek aan hydratatie, kunnen ook de wangen u soms een ongemakkelijk gevoel bezorgen.

De belangrijkste eigenschappen van een gemengde of vette huid

Een gemengde of vette huid is glanzend en onderhevig aan kleine onvolmaaktheden (zwarte puntjes, verwijde poriën…).

Het glanzend uitzicht is te wijten aan een overmatige afscheiding van sebum (huidsmeer), waardoor de huid als het ware stikt en haar rol minder goed gaat vervullen.

Bij mensen die een vette huid hebben, is dit fenomeen zeer uitgesproken. Het maakt de huid zeer glanzend en het is bevorderlijk voor acne (mee-eters, zwarte puntjes, cysten).

 

Probeer vooral niet de huid af te bijten om dat glanzend uitzicht te verwijderen. Een dergelijke agressie op de huid zou een averechts effect hebben zodat de afscheiding van sebum nog zou toenemen. Wat u wel moet doen, is de huid zachtjes reinigen met aangepaste producten, in dit geval producten voor een gemengde of vette huid.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 21/09/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 26/03/2013 - 13h56

Dr. D. Thioly-Bensussan, dr. C. de Goursac en B. de Reynal, "Les secrets de la dermonutrition" (De geheimen van de huidvoeding), uitg. Vuibert.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Hydratatie: vergeet de vette huidtypes niet! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h13

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan ook een vette huid uitdrogen, en dof en ongemakkelijk aanvoelen. Om hieraan te ontsnappen, is een aangepaste hydratatie van de huid essentieel.

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Meer artikels