PUBLICITÉ

De weldaden van groene thee

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 26/10/2009 - 00h00
-A +A

In Azië wordt groene thee al duizenden jaren gedronken voor zijn geneeskrachtige werking. Groene thee wordt bij ons echter eerder als een drank beschouwd. Dankzij de resultaten van sommige studies, zouden ook bij ons de weldaden van groene thee meer weerklank kunnen krijgen.

PUB

Groene thee en zijn heilzame werking voor de gezondheid


Gezondheid, slankheid, schoonheid... hebben allemaal wel iets te maken met thee, tenminste als het om groene thee gaat. Deze thee verschilt van zwarte thee door het fabricatieproces. Bij groene thee, worden de theebladeren eerst gestoomd voordat ze worden gedroogd, waardoor hun goede eigenschappen worden behouden. Hierbij horen zeker de antioxidante werking van de catechines en de eigenschappen van epigallocatechine gallate (EGCG), het belangrijkste bestanddeel van groene thee.

Dé troef van groene thee: het wonderbaarlijke EGCG


EGCG, een plantaardige stof die scheikundig gezien verwant is aan catechines (een groep zeer actieve moleculen behorend tot de familie van de flavonoïden), beschikt over ontelbare kwaliteiten. EGCG beschermt het lichaam tegen cellulaire schade, maakt vrije radicalen onschadelijk en heeft een gunstig effect op de stofwisseling van vetten en suikers in het bloed (wat bijdraagt tot de regulering van het cholesterolgehalte en de beheersing van glykemie).
Samen met de andere bestanddelen van groene thee, beschikt EGCG blijkbaar over enorme mogelijkheden. Het zou bijvoorbeeld de ontwikkeling van longmetastasen (1) en darmtumoren bestrijden, alsook de vorming van kankercellen in de maag, de lever en de huid voorkomen.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 26/10/2009 - 00h00 (1)De consumptie van 2 kopjes groene thee per dag zou het risico op longkanker met 18% verlagen. "Le Généraliste", Dr. Chantal Maton, 6 augustus 2009, N°930, p 20.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Stress? Drink groene thee! Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h09

Groene thee heeft er weer een weldoende eigenschap bij: hij helpt stress voorkomen. Daaraan zijn wel twee voorwaarden verbonden: 1) groene thee drinken, en geen zwarte thee en 2) dagelijks 5 kopjes drinken.

Wordt groene thee uw drankje deze zomer? Geüpdatet op 11/05/2009 - 00h00

Aan groene thee worden talrijke weldaden toegeschreven. Hij zou afslankende eigenschappen hebben, goed zijn tegen kanker, een goed middel zijn om de huid te beschermen... Kortom, groene thee heeft alles om de mensen te bekoren! Laat u verleiden en ge...

Bent u een theespecialist? Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h32

Gemakshalve of voor de heerlijke smaak, drinken velen onder ons regelmatig thee in de hoop te kunnen genieten van zijn welbekende heilzame werking. Maar weet u voldoende over thee? We leggen u een aantal stellingen voor. Misschien kunt u nog wat bijl...

Groene thee, een wapen tegen kanker Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h12

Onze voeding kan ons helpen om ons te beschermen tegen kanker . Om daarin te slagen, is groene thee een van de belangrijkste troeven van ons arsenaal. Op voorwaarde natuurlijk dat u hem kunt uitkiezen en klaarmaken. Wij bieden u een aantal tips om ma...

Meer artikels