De weldaden van groene thee

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 26/10/2009 - 00h00
-A +A

PUB

De weldaden van groene thee steeds beter bekend


Erkend voor zijn preventieve rol bij cerebrovasculaire accidenten, hartinfarcten en andere cardiovasculaire ziekten - de belangrijkste oorzaken van sterfte in ons land - zou EGCG ook een stimulerend en beschermend effect hebben op het immuunsysteem. Groene thee zou ook rechtstreeks inwerken op de hersenfuncties en het risico op neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekten van Alzheimer en Parkinson, verminderen.
Het blijft echter moeilijk om precies te bepalen hoeveel kopjes groene thee men moet drinken om echt van deze effecten te genieten. Het catechinegehalte is inderdaad afhankelijk van de gekozen thee en van zijn bereidingswijze. Verschillende studies raden niettemin aan om per dag gemiddeld vijf kopjes groene thee te drinken.

Veel vitaminen en een schoonheidseffect


Naast EGCG, is groene thee ook een bron van vitaminen. Vooral rijk aan vitamine C en provitamine A (bètacaroteen), is groene thee een belangrijke ruggensteun voor het behoud van een gladde en vaste huid, voor gezond tandvlees, sterke zenuwen, mooie nagels en gezond haar. Als bestanddeel van cosmetica, zou groene thee doeltreffend zijn om het DNA te beschermen tijdens blootstelling aan de zon (het zou wel geen bescherming bieden tegen de zonnestralen) en om gewone gevallen van acne te behandelen. Volgens onderzoek, zou een topische lotion met 2% groene thee, die gedurende zes weken tweemaal per dag wordt aangebracht, een gunstig effect hebben op acneletsels.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 26/10/2009 - 00h00 (1)De consumptie van 2 kopjes groene thee per dag zou het risico op longkanker met 18% verlagen. "Le Généraliste", Dr. Chantal Maton, 6 augustus 2009, N°930, p 20.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB