PUBLICITÉ

Weet u hoe u zich het best voorbereidt op de zomer?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/06/2012 - 12h58
-A +A

De zomer is er al en ook de lang verwachte vakantie komt dichterbij. Vergal uw zomer niet door fouten te maken met voeding, blootstelling aan UV-straling, anticonceptie, preventie van seksueel overdraagbare ziektes, enz. Test u en kijk of u alles doet wat nodig is voor een geslaagde zomer!

PUB

Ik eet meer melkproducten om mijn huid voor te bereiden op de zon.

Slecht idee.

U moet vooral groenten en fruit eten, in de eerste plaats rode of oranjekleurige (wortelen, tomaten, abrikozen, pompoen, enz.). Die bevatten veel bètacaroteen, een antioxidant dat uw huid helpt bruinen en haar zo beschermt tegen de zon.

 

Ik volg twee weken lang een streng en beperkend expressdieet.

Slecht idee.

Breng vanaf nu weer meer evenwicht in uw voeding, dat wil zeggen dat u minder vette, gezoete en industriële producten moet eten en meer groenten en fruit, volle granen, vis, enz. U zult niet op slag kilo’s kwijtraken, maar u zult ook niet bijkomen en tegen het eind van de zomer misschien wel vermageren, en dat zonder dat u honger lijdt of gefrustreerd bent!

Strenge en beperkende diëten zijn trouwens schadelijk voor de gezondheid, om nog maar te zwijgen van het dreigende jojo-effect. Dan komen de kilo’s er weer snel bij zo gauw u uw inspanningen stopzet.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 25/06/2012 - 12h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Lente: mijn kuur voor meer conditie in 7 stappen Gepubliceerd op 16/03/2017 - 16h43

Lichaamsverzorging , sport en voeding - dit is het moment om uw gewoontes grondig te herzien en enkele veranderingen door te voeren om uw conditie op te krikken en de lente stralend te beginnen. Volg ons conditieprogramma in 7 stappen.

Meer artikels