PUBLICITÉ

Weet u hoe u uw huid ’s winters moet verzorgen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/12/2017 - 11h27
-A +A

‘s Winters droogt onze huid makkelijk uit. Behalve die kou is er nog de verwarming in huis, in de auto, de winkels, en die droogt de lucht uit waardoor onze huid vocht verliest.

Maar daar valt iets aan te doen. Met de juiste verzorging wordt onze huid weer stralend. Maar kent u ook de kneepjes om uw huid te verzorgen?  

PUB

1. Brengt u elke dag een hydraterende en voedende crème aan?

Ja

Hydratatie is ‘s winters essentieel om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Maar daarbovenop moet u ze ook voeden. Gebruik gerust een crème die iets vetter is dan normaal.

2. U wrijft uw huid droog.

Neen

Als u uw huid elke dag na het douchen droogwrijft, ziet ze te veel af. Droog uw huid zachtjes door ze droog te deppen zonder te wrijven.

3. Heeft uw dagcrème ook een uv-filter?

Ja

Vooral het gezicht staat heel veel bloot aan de zon, elke keer als die schijnt. De uv-stralen dringen trouwens ook door ook als het bewolkt is. Het is dus raadzaam om elke dag, het hele jaar door, een dagcrème met uv-filter te gebruiken.

4. Als u wallen onder de ogen hebt, doet u er an iets koud op?

Ja

Wallen onder de ogen wijzen op een slechte doorbloeding en lymfecirculatie. U kunt uw huid met koude stimuleren en zo helpen te ontzwellen. Dat kan bijvoorbeeld met een ijsblokje, een koffielepel die u even in de koelkast laat afkoelen of een zakje kamillethee dat u in koud water legt.

5. Smeert u ook uw nek en halsuitsnijding in met de hydraterende crème?

Ja

De nek en halsuitsnijding worden vaak vergeten. Deze zones zijn nochtans heel kwetsbaar en staan dagelijks bloot aan weer en wind. Wrijf beide gevoelige zones dus systematisch mee in als u uw dagcrème op doet. Dat vertraagt de veroudering van de huid, voorkomt rimpels in de hals en vlekken in het decolleté.

6. Gebruikt u een speciale handcrème?

Ja

De huid van de handen is heel gevoelig en staat permanent bloot aan kou, zon, wind en vochtigheid. Draag dus handschoenen zo gauw het kouder wordt. Verzorg de huid van uw handen ook elke dag met een speciale handcrème. En natuurlijk: nooit afwassen zonder handschoenen!

7. Gebruikt u een luchtbevochtiger in huis?

Ja

De wind, de koude buiten en de warmte in huis doen de huid uitdrogen. Zorg daarom dat de lucht in huis voldoende vochtig is. Zet bijvoorbeeld bakjes met water op de radiatoren of gebruik een luchtbevochtiger.

Profiteer ervan om er een paar druppels etherische olie in te doen met ontsmettende en bacteriëndodende eigenschappen. Zo houdt u meteen ook de microben buiten.

8. Gebruikt u een teintcorrector om vermoeide trekken te verdoezelen?

Ja

Als u moe bent en uw huid trekt, kan een teintcorrector wonderen doen en ervoor zorgen dat u er toch goed uitziet. Er zijn types die wat kleur geven, er is fond de teint, blush of gloss. Kies een heel heldere teint, bij voorkeur roze.

9. Bookt u actief of passief?

Neen

Roken maakt de huid dof en versnelt het verouderingsproces van de huid. Mijd ook passief roken! Als u een mooie huid wilt, moet u echt zonder tabak leven!

10. Eet u elke dag meerdere keren fruit en groenten?

Ja

Fruit en groenten bevatten veel antioxidanten en vertragen zo het verouderingsproces. Probeer er zo vaak mogelijk op het menu te zetten. Ze hebben opmerkelijk veel positieve effecten, want antioxidanten spelen ook een rol in de preventie van de grote ziekten, met de cardiovasculaire aandoeningen en kanker op kop.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 20/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/12/2017 - 11h27

Une belle peau pour la vie, Sylvie Charier, Uitgeverij Jean-Claude Gawsewitch.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Zomer: bereid u voor op de zon! Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h20

Doet u alles om klaar te zijn voor de zomer en vooral uw huid op de zon voor te bereiden? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om de hele zomer lang een mooie huid te hebben en veroudering tegen te gaan.

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Zijn UV-filters in mijn dagcrème echt nodig? Geüpdatet op 26/02/2016 - 16h08

UV-stralen spelen een belangrijke rol in de vroegtijdige veroudering van de huid en zijn ook verantwoordelijk voor huidkanker. Om er ons tegen te wapenen, bevatten almaar meer dagcrèmes en andere fonds de teint en BB crèmes (Blemish Balm) UV-filters...

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Meer artikels