PUBLICITÉ

We worden te dik!

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 01/06/2004 - 00h00
-A +A

DRIE miljoen Belgen hebben een te hoog lichaamsgewicht. Dat blijkt uit een onderzoek van het Obesitas Forum, een nieuwe vereniging opgericht door twee Belgische artsen. Tijd om af te slanken!

PUB

Epidemie

"Het is 5 voor 12. Als we niet ingrijpen, lijdt 1 op de 10 Belgen over vijftien jaar aan suikerziekte", waarschuwt professor Luc Van Gaal van het UZ Antwerpen. Er is wereldwijd sprake van een plaag van overgewicht. "Zwaarlijvigheid begint nu ook in België epidemische afmetingen aan te nemen", waarschuwt Van Gaal, mede-initatiefnemer van het Obesitas Forum. Obesitas Forum werd gelanceerd om publiek en overheid voor dit gezondheidsprobleem warm te maken.

Bereken je Body Mass Index

Uit een onderzoek bij 1.000 Belgen blijkt dat 23 procent te kampen heeft met overgewicht (BMI tussen 25 en 29) en dat 20 procent aan obesitas lijdt (BMI boven de 30). De BMI, of Body Mass Index, is een index die de verhouding weergeeft tussen het lichaamsgewicht en de lichaamslengte. De BMI vertelt je of je een gezond gewicht hebt ten opzichte van je gestalte. Je kunt je BMI zelf snel laten berekenen door een BMI-calculator. (http://home.tiscali.be/mardejonghe/bmindex.htm)

Gepubliceerd door Dr. Peter Mareen op 01/06/2004 - 00h00 Obesitas Forum. Vlaamse statistieken. http://aps.vlaanderen.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Overgewicht schaadt Geüpdatet op 08/01/2002 - 00h00

Toeval of niet? Feit is dat de Koninklijke Belgische Academie voor Geneeskunde tijdens de periode van de eindejaarsfeesten een reeks rapporten heeft gepubliceerd over overgewicht en obesitas!

Zwaarlijvigheid kan worden behandeld Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Zwaarlijvigheid is een ziekte en die moet worden behandeld. Eén op de drie Belgische volwassenen weegt te veel. Tegen het jaar 2030 zal het aantal obese Belgen verdubbeld zijn!

Meer artikels