PUBLICITÉ

Waterproof make-up: uw bondgenoot tijdens de zomermaanden!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 15/06/2011 - 09h27
-A +A

De zomer, onze schoonheid op haar hoogtepunt! Enige schaduwzijde: onder invloed van de warmte en de luchtvochtigheid, heeft make-up de neiging om te smelten of om uit te lopen. Welke zijn de oplossingen: waterproof!

PUB

Waterproof make-up voor een egale teint zonder oneffenheden

Zelfs gebruind heeft het gezicht een fond de teint nodig om er perfect uit te zien. Die fond de teint is in staat alle onzuiverheden te absorberen en de huidkorrel te verfijnen.

Het probleem
In de zomer wanneer de zon schijnt, zorgen de warmte en zweetdruppeltjes ervoor dat de fond de teint gaat glimmen en op het strand of aan het zwembad gaat de make-up uitlopen bij het minste spatje water.

De oplossing
Als de huid veel oneffenheden vertoont, is een corrigerende fond de teint ideaal voor een lange houdbaarheid, zelfs onder water. Is het alleen de bedoeling om het resultaat te verfraaien, opteer dan voor getinte compactcrèmes, een oplossing tussen zonnebrandcrème en make-up. Deze crèmes zijn waterproof, ze beschermen de huid en dienen als make-up.

Een stralende blik dankzij waterproof make-up

Wanneer de weerkaatsing van de zon en de getaande huid de ogen doen uitkomen, is oogmake-up van groot belang.

Het probleem
Door de warmte en het zwemmen, gaan eyeliners, mascara en andere oogmake-up uitlopen zodat ze vlekken achterlaten.

De oplossing
Om lachwekkende effecten te vermijden, kunt u watervaste formules gebruiken. Waterproof mascara bevat polymeren die een laagje vormen op de wimpers en de make-up waterafstotend maken.
Waterproof eyeliners bevatten meer wax die niet uitloopt en houden beter stand tegen vochtigheid (ze zijn bijgevolg ook wat vetter).
Hebt u geen watervaste oogschaduw, gebruik dan een waterafstotende eyeliner. Maak streepjes net boven de wimpers en werk af met een penseeltje. U legt op deze manier een waterproof basis voor een klassieke oogschaduw, die u erboven aanbrengt in een zeer dunne laag.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 04/08/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 15/06/2011 - 09h27
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Make-uptrends voor de lente Gepubliceerd op 22/03/2017 - 11h14

Met de terugkeer van de mooie dagen hebben vrouwen vaak zin om hun make-up te verzachten. Toch, en in tegenstelling tot wat velen denken, moeten vrouwen zich niet minder, maar eerder beter schminken als ze zich voor de lente mooi willen maken ! Globa...

Zweten: vijf tips om u deze zomer te schminken zonder te glimmen Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Vrouwen die makkelijk zweten of een gemengde tot vette huid hebben, kunnen ‘s zomers danig in de problemen komen met hun make-up . Onze specialiste vertelt u hoe u uw make-up kunt fixeren zonder dat ze gaat glimmen en hoe u zelfs als het heet is een...

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Meer artikels