PUBLICITÉ

Wat zit er in uw vitamines?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/01/2013 - 10h17
-A +A

Vitamines zijn goed voor de gezondheid...

Maar welke en in welke situatie?

Een klein overzicht van de gegevens die u moet controleren voor u uw vitaminesupplement kiest.

PUB

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vitamines (ADH)

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines is de hoeveelheid vitamines die u elke dag zou moeten binnenkrijgen.

Ze ligt iets hoger dan de dosis die uw lichaam normaal nodig heeft om fit te zijn. Dat compenseert dat de opgenomen vitamine niet altijd volledig door het bloed wordt opgenomen.

Het proces van vertering en opname door het lichaam verloopt namelijk niet altijd perfect. Bij een voedingssupplement moet u nagaan of de vitamines erin precies die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid leveren.

Als het supplement meer bevat dan die te leveren hoeveelheid, zal uw lichaam ze niet opnemen en zult u er helemaal geen voordeel uit halen. Bij sommige vitamines die zich in het lichaam kunnen ophopen (vitamines A, D, E en K), kan dat zelfs gevaarlijk worden.

Als de geleverde hoeveelheid omgekeerd lager is, kan het zijn dat u niet aan het gewenste peil komt.

Dus: 100% is de juiste dosis!

 

Wat zit er in mijn vitamines nog behalve vitamines?

Zoals bij alle capsules of tabletten bevatten voedingssupplementen van vitamines ook andere stoffen.

We noemen die stoffen de excipiënten, dat zijn stoffen die nodig zijn om het supplement zijn vorm en fysieke eigenschappen te leveren zodat bijvoorbeeld oplosbaar is.

Normaal hebben excipiënten geen enkel effect op de gezondheid, maar er zijn uitzonderingen. Sommige excipiënten zijn allergene stoffen en kunnen bij mensen die er gevoelig voor zijn een allergische reactie uitlokken.

Als u een allergie hebt, doet u er goed aan om de ingrediënten van de voedingssupplementen die u neemt even onder de loep te nemen.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/05/2012 - 12h45 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/01/2013 - 10h17

www.webmd.com, "Choosing a vitamin and mineral supplement"
La Recherche
Support de Cours du Collège des Enseignants de Nutrition

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vitamines A, E en C: geweldige antioxidanten! Gepubliceerd op 21/09/2016 - 10h21

De vitamines A, E en C hebben antioxidante eigenschappen die onontbeerlijk zijn opdat ons lichaam zich zou kunnen verdedigen tegen de vrije radicalen. Waar vinden we die vitamines , waaruit bestaat hun werking en hoeveel van die vitamines hebben we d...

Wat weet u van vitamines? Geüpdatet op 29/11/2004 - 00h00

Het is aan te raden om elke dag minstens vijf porties groenten en fruit te eten. Ze bevatten niet alleen veel vezels, maar zijn ook rijk aan de vitamines en mineralen die we nodig hebben voor onze groei, de werking van onze organen, onze voortplantin...

Cataract en vitamines: voedingssupplementen volstaan niet! Geüpdatet op 16/11/2010 - 00h00

Voor de preventie van cataract , een oogziekte die geassocieerd wordt met veroudering, is het zeer belangrijk dat uw voeding rijk is aan fruit en groenten . Deze voeding zorgt inderdaad voor de aanvoer van antioxidanten . Een studie (1) heeft echter...

Meer artikels