PUBLICITÉ

Wat zijn de symptomen van baarmoederslijmvlieskanker?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00
-A +A

Baarmoederslijmvlieskanker is een veel voorkomende kanker. Vrouwen die ermee worden geconfronteerd, hebben gelukkig twee aspecten die in hun voordeel spelen 1) Baarmoederslijmvlieskanker veroorzaakt al heel vroeg symptomen die als waarschuwingssignaal kunnen dienen; 2) De kanker evolueert heel traag. De diagnose wordt bijgevolg vaak vroegtijdig gesteld, waardoor ook de genezingskansen van vrouwen met baarmoederslijmvlieskanker heel hoog liggen. Maar wat zijn dan precies de symptomen van baarmoederslijmvlieskanker?

PUB

De symptomen van baarmoederslijmvlieskanker


Het opvallendste symptoom van baarmoederslijmvlieskanker zijn bloedingen tussen de menstruatie of na de menopauze. In het begin is het bloed helder van kleur, maar geleidelijk aan wordt het donkerder.
Dit symptoom is weliswaar soms moeilijk op te sporen als het aan het begin van de menopauze optreedt, want onregelmatige bloedingen zijn net typisch voor deze periode.

Welke symptomen gaan nog gepaard met baarmoederslijmvlieskanker?


De menstruatie duurt langer dan normaal bij vrouwen die nog menstrueren.
Een witte of rozige vaginale afscheiding.
Pijn in de bekkenbodem, in de onderbuik dus.
Krampen in de bekkenbodem en soms ook een druk op de bekkenbodem.
Pijn bij het plassen.
Pijn bij het vrijen.
Sommige vrouwen vallen ook af.

Veel van deze symptomen zijn niet alleen typisch voor baarmoederslijmvlieskanker, maar kunnen ook wijzen op een gynaecologisch probleem. Ga dus altijd naar de arts voor een onderzoek. Die zal de precieze oorzaken van de symptomen achterhalen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00 Manuel Merck, uitgeverij Larousse.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Baarmoederhalskanker en baarmoederkanker: het verschil Gepubliceerd op 10/02/2016 - 11h34

Zijn kanker van de baarmoederhals en kanker van het baarmoederslijmvlies of baarmoederkanker twee duidelijk te onderscheiden vormen van kanker ? Wat zijn de respectieve symptomen? Hebben ze verschillende oorzaken? En hebben ze dezelfde prognose? We z...

Hoe beleef je seks na borstkanker? Gepubliceerd op 16/12/2015 - 15h39

Na borstkanker kan seks een probleem zijn. In veel gevallen worden vrouwen naast de kankerbehandelingen (chirurgie, radiotherapie, chemotherapie) ook geconfronteerd met de symptomen van een artificiële menopauze, wat niet meteen rijmt met een kwalite...

Eierstokkanker: zeldzaam maar gevaarlijk Geüpdatet op 30/12/2008 - 00h00

Eierstokkanker komt niet zo vaak voor, maar kan wel heel gevaarlijk zijn omdat er aan het begin van het proces geen uitgesproken symptomen zijn. Een regelmatig bezoek aan de gynaecoloog is dus heel belangrijk.

Meer artikels