PUBLICITÉ

Wat weet u over orgaandonatie?

'Hoe oud u ook bent en hoe het ook gesteld is met uw gezondheid, iedereen is een potentiële donor. Het is aan elk en iedereen om erover na te denken en een beslissing te nemen. Wilt u liever geen organen afstaan na uw dood, dan moet u zich laten registreren op een nationaal register. Wilt u wel donor zijn, dan moet u dat duidelijk laten weten aan familie en andere naasten. '

PUB
  • Question 1 sur 91) Alleen gezonde mensen kunnen organen afstaan. Waar of niet?
  • Question 2 sur 92) Er worden vier organen weggenomen: nieren, lever, hart en pancreas.
  • Question 3 sur 93) Ik wil mijn organen niet afstaan na mijn dood. Om er zeker van te zijn dat alles naar wens verloopt, volstaat het dat ik geen donorkaart bij me heb.
  • Question 4 sur 94) Het wegnemen van organen is in veel gevallen onmogelijk. Dat is de reden waarom er een tekort is aan organen voor transplantatie.
  • Question 5 sur 95) Als er organen weggenomen worden voor transplantatie kan de familie van de overledene geen begrafenis plannen.
  • Question 6 sur 96) De donor moet weten wie de 'ontvanger' is en omgekeerd.
  • Question 7 sur 97) Ik durf er niet over te praten met mijn ouders, maar het volstaat dat mijn vrienden op de hoogte zijn van mijn standpunt.
  • Question 8 sur 98) Men kan ook organen wegnemen bij een levende donor.
  • Question 9 sur 99) Men kan alleen organen wegnemen bij mensen die in het ziekenhuis overlijden.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/07/2009 - 00h00 en geüpdatet op 01/01/1970 - 01h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Organen schenken = leven schenken Geüpdatet op 16/03/2004 - 00h00

Orgaan- en weefseltransplantaties kunnen het leven redden of de levenskwaliteit verhogen van tal van patiënten met ernstige aandoeningen. In België geldt op dat vlak het principe "zwijgen is toestemmen".

Orgaandonatie: maak uw standpunt duidelijk! Geüpdatet op 16/06/2008 - 00h00

Of u nu donor wilt worden of niet, in elk geval is het noodzakelijk om uw naasten op de hoogte te brengen van uw keuze. In te veel gevallen worden organen niet weggenomen door een tekort aan informatie over de wil van de overledene. En dat terwijl el...

Wat weet u over orgaandonatie? Gepubliceerd op 18/08/2014 - 12h14

Het afstaan van organen is een genereus gebaar. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat gebeurt er met de organen? Weet u alles wat u over dit onderwerp moet weten? Vraag en antwoord over orgaandonatie.

Meer artikels