PUBLICITÉ

Wat weet u over lage bloeddruk?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournalist op 09/03/2010 - 00h00
-A +A

Lage bloeddruk of hypotensie is op zich niet gevaarlijk, zolang er geen ziekte achter schuilgaat of u niet duizelig bent. Een lage bloeddruk is in bepaalde situaties trouwens heel normaal. Maar wat weet u eigenlijk over lage bloeddruk?

PUB

1) Van nature een lage bloeddruk hebben, is:

 

  • Een voordeel.
    Van nature een iets lagere dan de gemiddelde bloeddruk hebben levert geen gezondheidsrisico op. Integendeel. Het betekent dat er een kleiner risico bestaat op het ontwikkelen van cardiovasculaire aandoeningen.

 

2) De symptomen van een plotselinge verlaging van de bloeddruk zijn:

 

  • Flauwtegevoel, duizeligheid.
    Een plotselinge daling van de bloeddruk gaat gepaard met gevoelens van misselijkheid: een soort appelflauwte, hartkloppingen, duizeligheid en zelfs bewustzijnsverlies.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournalist op 09/03/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoge bloeddruk: wanneer moet u zich laten behandelen? Geüpdatet op 31/03/2014 - 11h55

Hoge bloeddruk of hypertensie is een gevreesde risicofactor die veel hart- en vaataandoeningen veroorzaakt . U kunt preventief iets doen aan hypertensie door uw bloeddruk regelmatig te meten. Maar opgelet, de interpretatie van de waarden en de beslis...

Verhoogde bloeddruk en snurken gaan hand in hand Gepubliceerd op 23/06/2014 - 11h07

Indien u ondanks een behandeling nog last hebt van hoge bloeddruk, dan is het mogelijk dat u ook lijdt aan het slaapapneusyndroom. Verhoogde bloeddruk en slaapapneu zijn inderdaad aan elkaar gerelateerde aandoeningen. Beide moeten tijdig opgespoord w...

Ik heb een lage bloeddruk: 10/6 Gepubliceerd op 01/03/2017 - 17h17

Een lage bloeddruk hoeft niet echt verontrustend te zijn. Het nadeel van een " lage bloeddruk " is het risico van duizeligheid, sufheid of flauwte. Maar het is duidelijk dat een raadpleging zich opdringt als deze symptomen vaak voorkomen.

Meer artikels