Wat weet u over het lekkere eten met de feesten?

De eindejaarsfeesten komen eraan, dat wordt weer smullen van heel wat lekkere schotels: foie gras, zalm, oesters, kreeft, garnalen, haantje, slakken, chocolade enz.
Maar wat weet u over de voedingswaarde en –kwaliteit van deze feestelijke producten?
TableCiqual 2012, Anses.
De eindejaarsfeesten en bijhorende maaltijden hoeven geen aanslag te plegen op onze gezondheid. De traditionele feestproducten zitten in feite boordevol goede voedingsstoffen. Ganzenlever, zeevruchten, zalm, kaviaar, chocolade ... Ontdek hun positiev...
Het is onmogelijk te ontsnappen aan "overladen" eindejaarsmenu's. We moeten dus goed opletten en proberen de feestperiode door te komen zonder "levercrisis", "kater" of een gewichtstoename (van 3 kg). De "klassiekers" zijn zo slecht nog niet! Met een...
De naam " foie gras " is angstaanjagend. Het nuttigen ervan roept vaak schuldgevoelens op. Ten onrechte, want de lipiden in eendenlever hebben nagenoeg dezelfde samenstelling als de lipiden in olijfolie, waarvan de weldaden voortdurend worden opgehem...
De vogelgriep heeft onlangs in Frankrijk toegeslagen. Meerdere kwekerijen zijn besmet. Duizenden eenden die om hun foie gras werden gekweekt, zijn geslacht. België blijft voorlopig van de vogelgriep gespaard, maar we zijn een land van import. Toch wi...