PUBLICITÉ

Wat weet u over besnijdenis?

Gepubliceerd op 01/10/2004 - 00h00
-A +A

Besnijdenis is een zeer intiem onderwerp! Allereerst omdat ze te maken heeft met de geslachtsorganen en met seksualiteit. Ze heeft echter ook religieuze connotaties. En aangezien het bovendien om mannen gaat, wordt er heel weinig over gesproken. Inderdaad: er wordt veel vaker gepraat over vrouwelijke intimiteit (menopauze, borstkanker, in-vitrofertilisatie, zwangerschap, vrouwenbesnijdenis, ...) dan over mannelijke intimiteit. Doe dus de volgende test: misschien leert u wel iets bij over het onderwerp!

PUB

1) Wat is besnijdenis precies?

A - Een praktijk waarbij het voorhuidbandje wordt afgesneden, waardoor de voorhuid kan terugtrekken en de eikel komt bloot te liggen. B - Het klieven van de voorhuid met een scalpel, zodat de eikel ruimte krijgt en er lucht door kan, wat de hygiëne bevordert en verweking voorkomt. C – Een chirurgische ingreep waarbij de volledige voorhuid wordt verwijderd, waardoor de eikel volledig komt bloot te liggen. Juiste antwoord: C

2) Welke religies schrijven besnijdenis voor?

A - Het katholicisme en het jodendom. B - Het boeddhisme en het protestantisme.C - De islam en het judaïsme. Juiste antwoord: C

Gepubliceerd op 01/10/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Verandert een besnijdenis het seksleven? Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Een besnijdenis is een operatie waarbij de voorhuid van de penis wordt weggehaald. Daarmee wordt een zone geraakt die op seksueel en zintuiglijk vlak heel gevoelig is. Hoe beïnvloedt een besnijdenis het seksleven?

Hoe is peniskanker op te sporen? Geüpdatet op 10/09/2014 - 09h33

Peniskanker is een zeldzame kanker, al neemt het aantal gevallen toe. Op welke symptomen moet u letten? En speelt hygiëne een rol in de ontwikkeling van deze mannelijke kanker?

Meer artikels