PUBLICITÉ

Wat voor sport doe ik als het koud is?

Geüpdatet door Marion Garteiser, journaliste santé op 27/01/2017 - 13h06
-A +A

De winter staat voor de deur, de kou is nu al te voelen.

Maar de behoefte aan lichaamsbeweging blijft even groot ook als het kwik zakt! Hoe kunt u zich motiveren om ook bij koud weer aan sport te doen en welke activiteiten kunt u blijven doen, weer of geen weer?

PUB

Bewegen is lastiger als het koud is…

Sport in de winter? Ja maar...

Buiten sporten in de winter is duidelijk een pak lastiger. Veel joggers of fietsliefhebbers die normaal elke week een aantal uren sporten, halen dat quotum niet meer als de warme dagen eenmaal voorbij.

Binnen sporten kan altijd

Het kost geld, het is niet de ideale oplossing en fitnesszalen zijn naar verluidt zowat de meest vervuilde plaatsen die er zijn. Maar voor sommige sportievelingen blijven ze een goed alternatief, om heel uiteenlopende redenen:

  • Ze zijn overal te vinden (op zijn minst in alle grote steden), ze zijn de hele dag open, er zijn douches, enz. Kortom, het is een gemakkelijke oplossing.
     
  • De activiteiten zijn heel gevarieerd en u krijgt de kans om nieuwe sporten te leren kennen die u daarna om het even waar kunt beoefenen. Denk maar aan Pilates, Zumba en andere.
     
  • Als u liever bij uw oude vertrouwde disciplines blijft, kan dat ook en kunt u precies dezelfde sport als in de zomer beoefen - fietsen, lopen of joggen - alleen met een dak boven het hoofd!
     
  • De prijzen vallen al bij al nog mee: voor nog geen 20 euro hebt u al een basispakket.

Initialement publié par Marion Garteiser, journaliste santé le 21/11/2014 - 16h24 et mis à jour par Marion Garteiser, journaliste santé le 27/01/2017 - 13h06

(1) Building and Environment, Volume 82, December 2014, Pages 349-360. C.A. Ramos, H.T. Wolterbeek, S.M. Almeida

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Wintermoeheid: tips die werken Gepubliceerd op 08/11/2016 - 10h05

In de winter worden de dagen korter, is er minder zon en doordat de zomer nog lang niet in zicht is, voelen sommige mensen zich wat depressief ... of gewoon vermoeid . En dan zijn er niet te vergeten de eindejaarsfeesten die soms echte gastronomische...

Meer artikels