PUBLICITÉ

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/05/2013 - 13h52
-A +A

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het haar te verbeteren.

PUB

Noten en vis voor het haar: vetzuren voor meer glans

Vetzuren zijn heel belangrijk voor het haar. Een goede dosis vetzuren zorgt voor een gezonde huid, en dus ook de hoofdhuid. Onze voeding is al rijk aan omega 6, aanwezig in een groot aantal plantaardige oliën. Maar u moet meer bepaald opletten voor uw omega 3-dosis: vette vis (sardinen, makreel, ...), noten en koolzaadolie zijn rijk aan omega 3. Op onze website kunt u nog meer ideeën terugvinden.

 

Oesters, granen, zaden en rood vlees: zink voor gezond en sterk haar

Uw haar groeit niet snel genoeg? Misschien hebt u een tekort aan zink. Dat spoorelement is een sterke antioxidant en belangrijk voor de gezondheid van het haar en de nagels. Toch heeft 80 % van de bevolking een gebrek aan zink (1). Zink vindt u terug in oesters, maar ook in rund- en lamsvlees, in verschillende zaden (sesam- en pompoenzaad) en in tarwekiemen.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/09/2011 - 15h13 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/05/2013 - 13h52

(1) Danièle Festy, "Antioxydants, guide pratique", éd. Leduc

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zachte middeltjes voor droog haar Gepubliceerd op 08/06/2016 - 12h24

Droog haar is vaak ook broos, gespleten en moeilijk te ontwarren. Hoe pakken we dat het beste aan? De producten en de behandeling van droog haar moet vooral zacht zijn. De oorzaak van droog haar ligt immers vaak bij agressieve behandelingen of zelfs...

Een droomkapsel Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Als uw haar geteisterd wordt door zon, zeezout, verwarming of voedingsonevenwichten, wordt het dof, droog en broos, en ontstaan er spleten in de haarpunten. In dat geval moet u het dringend de nodige zorg geven, zodat het zijn vitaliteit terugkrijgt.

Meer artikels