PUBLICITÉ

Wat kan essentiële olie voor uw haar doen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/05/2016 - 10h24
-A +A

Droog, vet, dof en beschadigd haar, schilfertjes of haar dat uitvalt, essentiële olie kan helpen om uw haar gezonder te maken. Maar hoe moet je dat doen en welke olie moet je gebruiken?

PUB

Welke essentiële oliën worden aanbevolen?

Voor gezond haar worden heel wat essentiële oliën aangeraden. Aan u de keuze.

Droog haar: essentiële olie van sandelhout, salie, lavendel, geranium, rozemarijn of ylang-ylang.

Vet haar: rozemarijn, jeneverbes, salie, theeboom, pompelmoes, cipres, ceder, lemongras, petit grain, citroen, basilicum of lavendel.

Schilfertjes: theeboom, sandelhout, bergamot, lavendel, rozemarijn, petit grain, ceder, salie of patchoeli.

Haaruitval: rozemarijn, citroen, jenever, geranium of gember.

Dof of beschadigd haar: ylang-ylang, salie, kamille, lemongras, lavendel, sandelhout, geranium, citroen of rozemarijn.

Hoe moet je essentiële olie gebruiken?

In de vorm van shampoo
Gebruik regelmatig een shampoo (zacht en neutraal) waar u een paar druppeltjes essentiële olie aan toevoegt (10 à 20 druppeltjes essentiële olie in 10 cl shampoo = een verdunning van 1%).

Als massageolie
Voordat u uw haar wast, kunt u uw hoofdhuid zachtjes inwrijven en masseren met de volgende bereiding: verdun essentiële olie met een basisolie (druivenpitolie, zachte amandelolie, olijfolie van eerste koude persing, enz.) met een verhouding van een druppel essentiële olie per soeplepel basisolie.

En ook nog
Net zoals voor massageolie verdunt u essentiële olie met een basisolie (1 druppeltje essentiële olie en een soeplepel basisolie). Het beste is om de bereiding een dag op voorhand te maken. 's Avonds doet u wat van het mengsel in uw handpalm en brengt u het zorgvuldig aan op uw hoofdhuid en uw haar. Laat de hele nacht inwerken en was uw haar 's morgens met een shampoo.
U kunt ook een paar pure druppeltjes essentiële olie in verschillende keren met uw vingertoppen aanbrengen, op voorwaarde dat u het niet te vaak doet.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 25/03/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/05/2016 - 10h24

'Grand guide des huiles essentielles', Alessandra Moro Buronzo, Ed. Hachette pratique.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Cellulitis: denk aan etherische oliën! Gepubliceerd op 03/02/2016 - 10h57

Een gezonde voeding, regelmatig sporten en massages zijn de enige echt doeltreffende oplossingen voor cellulitis - en ze vergen veel tijd. Maar u kunt deze middelen een extra duwtje geven door etherische oliën te gebruiken.

Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h24

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes. Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel...

Haaruitval: welke etherische oliën? Gepubliceerd op 02/01/2013 - 14h13

Een paar haartjes verliezen is op zich geen enkel probleem. Alles hangt ervan af hoeveel er uitvalt en hoelang het duurt. Bij lichte en tijdelijke haaruitval kunnen enkele maatregelen helpen. Zo bestaan er etherische oliën die het uitvallen kunnen ve...

Winter: 10 essentiële oliën om gezond te blijven Gepubliceerd op 23/02/2017 - 14h01

Door binnenshuis essentiële oliën te verstuiven, kunt u zich beschermen tegen winter kwaaltjes en ze ook bestrijden. Met essentiële oliën kunt u uw lichaam zuiveren , reinigen of verzorgen. U kunt ook uw moraal of immuunsysteem opkrikken. Maar u moet...

Meer artikels