PUBLICITÉ

Wat eten Europese adolescenten? Het verdict van HELENA...

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 17/06/2008 - 00h00
-A +A

In april werden een aantal resultaten bekend gemaakt van de HELENA-studie (Healthy lifestyle in Europe by nutrition in adolescence): een aantal verontrustende vaststellingen bij een populatie die moeilijk te sensibiliseren is.

PUB

Europese adolescenten onder de loep

De HELENA-studie wil de leefgewoonten onderzoeken van adolescenten van 13 tot 17 jaar in tien Europese landen (Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) en dat gedurende vier jaar. In België wordt het project gecoördineerd door de Universiteit Gent die actief deelneemt aan de Europese ontwikkeling van het project.

Een op de vijf

De ingezamelde gegevens tonen aan dat meer dan een vijfde van de Europese adolescenten met overgewicht of obesitas kampt (27% van de jongens en 20% van de meisjes).
Een van de verklaringen daarvoor is het tekort aan lichaamsbeweging. Niet meer dan 58% van de jongens en amper 31% van de meisjes halen de norm van 60 minuten gematigde tot intense lichaamsbeweging per dag.

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist en voedingsdeskundige op 17/06/2008 - 00h00 www.helenastudy.com
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Waarom voelen adolescenten zich slecht? Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

Het is eigen aan adolescenten dat ze zich niet goed in hun vel voelen. Een psycholoog van het Ziekenhuis van Mont-Godinne (UCL) heeft daarvoor een hypothese geformuleerd die het probleem zou kunnen verklaren.

Het aantal kinderkankers stijgt Geüpdatet op 04/01/2005 - 00h00

Het aantal kankergevallen bij Europese kinderen en adolescenten is de voorbije dertig jaar aanzienlijk gestegen. En de trend neemt nog toe. De oorzaken van deze stijging zijn nog altijd niet goed bekend.

Waarom begint de adolescentie alsmaar vroeger? Geüpdatet op 20/08/2002 - 00h00

Ouders kunnen soms moeilijk begrijpen waarom hun 10-jarig kind zich gedraagt als een 15-jarige adolescent en zich bezighoudt met zaken die eigen zijn aan de adolescentie, zoals seksualiteit. Begint de adolescentie alsmaar vroeger... en waarom?

Meer artikels