PUBLICITÉ

Warmtekussens, hip, warm en pijnwerend!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 27/01/2014 - 10h01
-A +A

Denkt u bij het woord warmtekussen meteen aan een weinig glamoureuze bedkruik?

Dan bent u niet mee met uw tijd! Er bestaan tegenwoordig hippe warmtepacks met leuke hoezen, die dit welnessvoorwerp terug in eer hebben hersteld.

Pijn? Neem dan een warmtekussen mee naar bed.

Als u vaak last hebt van koude voeten – iets voor u, dames? – laat u dan verleiden door dat concentraat van warmte.

Uw slaap zal er alleen maar rustiger op worden.

PUB

Mijn warmtekussen tegen de pijn

Een warmtekussen kan door zijn lokale werking pijn helpen bestrijden.
Bij rug- of buikpijn, bijvoorbeeld tijdens maandstonden, kan een warmtekussen vaak heel veel soelaas bieden als u het tegen de pijnlijke zone legt. Hetzelfde geldt bij reumatische aandoeningen, een stijve nek of zelfs stress. Als u het tegen de plexus solarus legt, brengt een warmtekussen ontspanning en ook rust bij zorgen. Een goedkoop middeltje om u beter te voelen dus dat ook nog gebruiksvriendelijk is en geen bijwerkingen heeft!

De juiste temperatuur voor de nacht met een warmtekussen

Vooral ‘s nachts kan een warmtekussen interessant zijn.
We weten allemaal dat onze lichaamstemperatuur omlaag moet om in te slapen. Ons lichaam haalt zijn temperatuur trouwens zelf met één graad naar beneden tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends.

Maar om te kunnen inslapen zou daarnaast ook onze perifere temperatuur - dat is de warmte van onze handen en voeten - hoger moeten zijn. Onze handen kunnen we makkelijk verwarmen door ze onder het hoofdkussen te steken, maar onze voeten blijven vaak ijskoud ondanks de sokken en het dekbed.

Gedaan met de ijskoude voeten
De oorzaak? Koude voeten zijn het gevolg van een slechte veneuze terugvoer, dat is het bloed in de benen dat maar moeizaam terugstroomt naar het hart. Vooral vrouwen hebben daar last van, iets wat de mannen die het bed met ze delen wel zullen weten! Slaapexperts weten intussen dat dit gebrek aan perifere warmte het inslapen zelfs kan verhinderen.
In een tijd dat 30 % van de Belgen slaapproblemen heeft, is het warmtekussen dus wel dringend toe aan eerherstel. Maar er is meer. Als we een warmtekussen gebruiken, kan de verwarming ‘s nachts uit zonder dat we bang moeten zijn om het koud te krijgen. En zonder verwarming is onze slaapkwaliteit beter, onze huid droogt niet uit en we besparen op de energiefactuur!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 27/01/2014 - 10h01

Met dank aan Roland Pec, slaapdeskundige.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ