Warm en koud: flensjes met banaan en chocolade

Recept aangemaakt op 06/02/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 01/02/2015 - 20h12
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

100 gram bittere chocolade
2 bananen
20 gram boter
2 eetlepels suiker
4 flensjes (van tarwemeel)
4 bollen chocolade-ijs
PUB

Bereiding voor flensjes met banaan en chocolade


Breek de chocolade in stukken.

Pel de bananen en snij ze in schijfjes.

Laat de boter in een pan smelten en doe er de bananen en de suiker bij.
Laat dit gedurende 3 minuten al roerend op een krachtig vuur bakken.

Leg de flensjes open en verdeel er de bananenover.
Vouw ze waaiervormig toe.

Leg ze weer in de pan en laat ze nog eens 2 tot 3 minuten opwarmen.

Laat intussen de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie.

Leg de flensjes in een schotel.
Overgiet ze met de chocolade.

Leg er de bollen chocolade-ijs op.

Dien meteen op.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 01/02/2015 - 20h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB