PUBLICITÉ

Wanneer moet u beginnen met antirimpelcrèmes?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/04/2013 - 15h26
-A +A

Niet alleen oudere mensen binden de strijd aan tegen het verouderingsproces. Onder invloed van de mode en de reclamespotjes die de eeuwige jeugd bezingen grijpen vrouwen op almaar vroegere leeftijd naar middeltjes die de veroudering tegengaan. Tegenwoordig gebruiken veel jonge vrouwen van onder de 20 al een antirimpelcrème. Maar heeft het zin om zo vroeg te beginnen met anti-agingproducten?

PUB

Hoe vroeger ik een antirimeplcrème gebruik, hoe mooier en soepeler mijn huid blijft: Fout!

Eén derde van de vrouwen onder de 25 zou al producten gebruiken die eigenlijk bedoeld zijn voor 40-plussers.
Nochtans kunnen deze producten een averechts effect hebben als ze te vroeg worden gebruikt. Ze kunnen de veroudering van de huid versnellen en onherstelbare schade aanrichten in plaats van de huid te beschermen tegen de tand des tijds. Een woordje uitleg.

Anti-agingcrèmes zijn niet geschikt voor een jonge huid

Anti-agingcrèmes bevatten veel verschillende ingrediënten, ze zijn heel zwaar en ze hebben een sterk dekkend vermogen. Als uw huid dat nog niet nodig heeft, kunnen die crèmes de poriën verstoppen, de opperhuid verstikken en puistjes en onzuiverheden doen ontstaan. De crèmes kunnen ook het transpiratieproces ontregelen. Dat dient om de temperatuur van de opperhuid te regelen en afvalstoffen af te voeren. Bij verstoring ervan kan de huid niet goed meer ademen, de afvalstoffen blijven in de opperhuid zitten en er ontstaan makkelijker puistjes.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 21/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/04/2013 - 15h26

"La médecine anti-âge", dr. Catherine de Goursac, uitgeverij Ellébore.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Hoe kiest u uw antirimpelcrème? Gepubliceerd op 21/01/2013 - 14h15

Verjongingscrèmes, liftende, verzachtende, verstevigende en anti-aging crèmes enz. Het is moeilijk om wegwijs te raken tussen alle antirimpelcrèmes. Vooral ook omdat ze ons vaak wonderen beloven.

Heeft uw huid voeding of hydratatie nodig? Geüpdatet op 16/12/2008 - 00h00

De huid kan af en toe trekkerig aanvoelen. Dat overkomt iedereen. Velen denken dan dat ze een droge huid hebben, een logische conclusie op het eerste gezicht. En toch is dat vaak niet het geval. Men moet weten dat er een verschil is tussen een droge...

Na de zomer zit er één ding op: hydrateren! Geüpdatet op 12/08/2008 - 00h00

De huid hydrateren is het hele jaar door een must, maar aan het einde van de zomer is hydratatie nog belangrijker. Onder het bruine kleurtje lijdt de opperhuid onder de warmte en de zon. Intensieve verzorging is dan ook aangewezen!

Meer artikels