PUBLICITÉ

Wallen onder de ogen: hoe raak ik de wallen onder mijn onderste oogleden kwijt?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 12/05/2014 - 14h59
-A +A

De wallen onder de ogen, bevinden zich zeer laag onder de onderste oogleden, net boven het jukbeen en iets aan de buitenkant. Ze komen zeer vaak voor bij alcoholisten. Daarom gaan ze ook gepaard met negatieve connotaties.

Deze wallen onder de onderste oogleden komen echter ook vaak voor bij mensen die een jaartje ouder worden, aldus dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts.

PUB

Wallen onder de onderste oogleden

Wallen onder de onderste oogleden komen niet alleen voor bij mensen die veel alcohol drinken.

Ze komen bij talrijke mensen voor, ongeacht of ze weinig of veel alcohol gebruiken, en dat zowel bij mannen als bij vrouwen. Ze verschijnen naarmate men ouder wordt, wanneer de jukbeenderen verzakken.

Als deze wallen onder de onderste oogleden voorkomen bij het ouder worden, dan zijn ze vooral te wijten aan een slechte lymfedrainage.

Waarop berust de behandeling van de wallen onder de onderste oogleden?

Op dit ogenblik kunnen we die wallen onder de ogen niet zo goed behandelen.

We beschikken daarentegen wel over een aantal middelen om iets te ondernemen.

  • Op de eerste plaats gaat het om preventieve maatregelen: minder zout eten, de kamer goed verluchten en 's morgens koude kompressen aanbrengen. Allemaal middelen die de lymfedrainage stimuleren.
     
  • Als het om uitgesproken wallen onder de ogen gaat, wordt lymfedrainage door een schoonheidsspecialiste aanbevolen. Het gaat in feite om een plaatselijke massage. Gewoonlijk worden lymfedrainages door kinesitherapeuten uitgevoerd, maar dat is niet het geval voor lymfedrainages in het gezicht. Wat de wallen onder de onderste oogleden betreft, worden de beste resultaten door schoonheidsspecialisten bereikt.
  • In een verder stadium kan men zich wenden tot een esthetisch arts, die hyaluronidase zal toedienen. Hyaluronidase is een enzym dat hyaluronzuur afbreekt. De wallen onder de onderste oogleden vormen inderdaad een soort oedeem waarin hyaluronzuur zich opstapelt. Door hyaluronidase te injecteren, vermindert het volume terwijl de circulatie gestimuleerd wordt, wat dan weer de wallen in omvang doet verminderen.
  • De laatste mogelijkheid is een chirurgische ingreep. Het doel hiervan is sommige spieren opnieuw op hun plaats te krijgen om de wallen te laten verdwijnen. Deze ingreep is echter zeer delicaat en wordt tegenwoordig zelden uitgevoerd.

Besluit: het is dus mogelijk om met relatief eenvoudige technieken maatregelen te nemen tegen wallen onder de onderste oogleden. Chirurgie blijft voorbehouden voor de ernstigste gevallen. De eenvoudigste methode is preventie: met kleine, dagelijkse gewoonten kan men verhinderen dat het lymfvocht zich opstapelt en stagneert. Aarzel niet om tijdig raad te vragen aan een schoonheidsspecialiste of aan een esthetisch arts.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/05/2014 - 14h59

* Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse vereniging voor esthetische artsen (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb wallen onder mijn ogen! Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h55

De kringen die gepaard gaan met wallen onder de ogen doen iemand er moe uitzien. Ze zijn niet echt esthetisch en mensen met zulke kringen gaan vaak op zoek naar oplossingen om ervan af te raken. Dr. Catherine De Goursac* legt uit welke mogelijkheden...

Ik heb kringen onder de ogen: zijn er oplossingen? Gepubliceerd op 01/03/2016 - 16h32

Kringen onder de ogen worden gekenmerkt door een donkere indruk ter hoogte van het onderste ooglid. We zijn geneigd te denken dat we allemaal dezelfde kringen hebben. Daarin vergissen we ons. Er bestaan verschillende soorten kringen: de donkere roet-...

Kringen wegwerken voor een mooie blik Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Het is allesbehalve prettig als je er altijd moe uitziet. Een vermoeide look is vaak het gevolg van kringen onder de ogen die, als ze er eenmaal zijn, moeilijk weer weg gaan. Het goede nieuws is dat je de moed niet mag verliezen en dat een mooie blik...

Meer artikels