PUBLICITÉ

Wagenziekte

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Bewegingsziekte; kinetose. Maar weinig mensen zijn bestand tegen een woelige zee, maar sommige kinderen kunnen zelfs niet tegen het wiegen van een auto, boot of vliegtuig; alleen treinen geven zelden aanleiding tot misselijkheid.

Waardoor worden kinderen misselijk op reis? Waarschijnlijk worden de evenwichtsorganen in het binnenoor speciaal beïnvloed door de schommelingen en vibraties, waardoor zij zich misselijk voelen.
Een langzaam rollende beweging heeft blijkbaar meer effect op de evenwichtsorganen dan schokkende op- en neergaande bewegingen. Dit verklaart waarom kinderen soms in de ene auto nooit ziek worden en in de andere wel.

Wagenziekte en elke andere bewegingsziekte kan in het algemeen goed worden behandeld met bepaalde geneesmiddelen, die meestal een half uur voor het vertrek gegeven moeten worden. Een bewegingsziekte is lastig maar onschadelijk voor de gezondheid; het wordt minder naarmate het kind ouder wordt en verdwijnt dan bijna altijd.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Katten en honden op reis Geüpdatet op 20/04/2005 - 00h00

Het mooie weer komt eraan en binnenkort is het weer vakantie... Wil u dit avontuur met uw viervoetige vriend delen? Geen zin in het dierenpension? Dan kan u niet anders dan uw beschermeling met u meenemen. Maar om te voorkomen dat deze reis een nacht...

Tien tips om reisziekte te voorkomen Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h27

Bleekheid, zweten, misselijkheid... het zijn typische kenmerken van reisziekte waar heel wat mensen mee kampen als ze zich verplaatsen. Wilt u met een gerust gemoed op vakantie vertrekken? Neem dan uw voorzorgen en pas de onderstaande trucjes tegen r...

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te...

Serene reis Geüpdatet op 30/07/2002 - 00h00

Als u een verre reis wil ondernemen, moet u eerst uw arts raadplegen! U moet misschien worden ingeënt (of gevaccineerd): u moet de verplichte inentingen hebben gekregen en soms moet u meerdere dagen vóór het vertrek nog extra vaccins krijgen.

Meer artikels