PUBLICITÉ

Waartoe dient seksuele gymnastiek?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/05/2007 - 00h00
-A +A

Goede seks vereist een gezond lichaam. Ook al zijn een gezonde geest en een goede relatie essentieel voor een bevredigend seksleven, ook het lichaam speelt daarbij een onmisbare rol. Zelfs een schijnbaar gezond lichaam kan echter tekorten vertonen.

PUB
Overzicht

Onze 'seksuele fitheid' wordt vooral bepaald door de conditie van onze bekkenbodemspieren
. Deze zeer krachtige spiergroep vormt namelijk een soort plank waarop al onze buikorganen rusten: zowel de spijsverteringsorganen als de vrouwelijke geslachtsorganen, zoals baarmoeder, eileiders en eierstokken.
Die plank is echter vaak te broos en onvoldoende gespierd.
Vandaar dat dr. Kegel, een Amerikaanse gynaecoloog, in de jaren 40 een reeks oefeningen ontwikkelde om deze zone te versterken.
Bijna iedereen kan baat hebben bij die oefeningen!
 

Eén oplossing

Mannen met een te weinig gespierde bekkenbodem hebben immers de neiging om te snel te ejaculeren en ervaren minder seksueel genot. Door hun bekkenbodemspieren te versterken, kunnen ze
hun ejaculatie beter beheersen.
Vrouwen met dit probleem kunnen soms geen orgasme meer krijgen en beleven eveneens minder plezier aan seks.
Het probleem kan ernstig zijn bij vrouwen die onlangs bevallen zijn. Door de bevalling zijn de spiervezels immers uitgerekt; vandaar dat ze absoluut versterkt moeten worden om snel hun tonus terug te krijgen. Dat is trouwens de reden waarom de meeste gynaecologen vandaag na de bevalling
bekkenbodemtraining (perineale reëducatie) voorschrijven onder leiding van een kinesitherapeut.
Wel is het jammer dat vaak alleen het spierversterkende aspect van deze training belicht wordt, met name om urine-incontinentie te voorkomen. Dit effect staat vast, maar de positieve invloed op de seksualiteit lijkt even interessant, zeker bij jonge vrouwen, die automatisch een actief seksleven hebben!
De 'seksspieren' versterken, heeft geen esthetisch nut, in tegenstelling tot de meeste powertrainingoefeningen, maar bevordert wel het seksleven en het genot, en da's toch even mooi meegenomen!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/05/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Menopauze: geen afscheid van uw seksleven! Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

Vanaf de menopauze verdwijnt de vruchtbaarheid samen met de menstruatie, met negatieve gevolgen voor het seksleven , zo wordt beweerd. Vrouwen hebben dan last van opvliegingen, vermoeidheid en vaak ook vaginale droogheid. Hoe zit het daar nu eigenlij...

Meer artikels