PUBLICITÉ

Waarom zijn vrouwen zo dol op de billen van de man?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/03/2016 - 11h23
-A +A

Seksuele aantrekkelijkheid voltrekt zich via het praten, de manier waarop iemand beweegt, zijn karakter, wat hij doet en natuurlijk ook zijn lichaam. Er wordt dan wel veel meer gesproken over het visuele en aantrekkelijke karakter dat vrouwen hebben voor mannen, maar ook vrouwen houden van het mannelijke lichaam.

En vooral van een zone waarover weinig wordt gepraat: de billen!
Maar waar komt die belangstelling vandaan?


PUB

De aantrekkingskracht van de gespierde krijger

De bilspieren behoren tot de belangrijkste spieren van het lichaam.
Het volume ervan wijst op de fysieke kracht van een man en vrouwen vinden dat heel aantrekkelijk. De verklaring is simpel: de wet van de natuur wil dat ze een sterke man uitzoekt zodat ze in alle veiligheid kinderen kan grootbrengen. In onze samenleving staat tegenwoordig niet alleen spierkracht centraal, maar onbewust wordt ze door vrouwen nog altijd sterk begeerd.
Het aantal mannen dat aan bodybuilding doet om - al dan niet toegegeven - verleidelijker te zijn, is trouwens nog altijd indrukwekkend.

Is het achterste een discrete seksuele zone?
Vrouwen zullen niet gauw verklaren dat ze aangetrokken is door de penis van mannen. Al kan het natuurlijk wel!
Over de aantrekkelijkheid van een gespierd achterste praten is makkelijker, want dan praat je over een intieme seksuele zone zonder de al te expliciete associatie dat je die aanraakt.

Bilspieren en seksualiteit
De spierkracht van het achterwerk van de man is essentieel bij het vrijen.
De heen-en-weerbewegingen tijdens de penetratie vereisen namelijk behoorlijk wat kracht. Die stootkracht is afkomstig van de bilspieren. Vrouwen die zich door deze zone aangetrokken voelen, bewonderen daarbij - zonder dat ze er zich van bewust zijn - ook de seksuele capaciteiten van een eventuele partner in bed.

Mannenbips en vrouwelijke discretie

Vrouwen kunnen ook op een discrete manier naar het achterste van een man kijken.
Aangezien het om het achterlijf gaat, kunnen mannen niet zien dat u naar ze kijkt. Het maakt vast en zeker ook voor een deel de aantrekkingskracht van deze zone uit. Want we kunnen loeren naar een intieme plek zonder dat het opvalt!

Mannenbips binnen oogbereik!
Mannen dragen allemaal een lange broek of een short. Hun bips en hun billen komen dus systematisch meer uit dan die van vrouwen. Die kunnen ze namelijk verhullen door een wijde jurk te dragen, een pak, een lange trui, enz.
In haar prachtige strip met de titel Persepolis vertelt Marjane Sastrapi het verhaal van een meisje dat door de straten van Iran rent. Een man houdt haar staande en zegt haar dat ze niet mag rennen, omdat de mannen dan haar vormen onder haar kleren kunnen zien. Ze vindt het een heel vreemde opmerking, want waarom zouden de vrouwen - zo vraagt ze zich af - dan niet in de war worden gebracht door de mannen die in een strakke broek op straat lopen.

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 17/02/2014 - 10h09 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/03/2016 - 11h23
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Cosmetica: mannen en hun huid Gepubliceerd op 16/03/2017 - 16h45

Ze ziet er precies zo uit als de huid van vrouwen en ze lijkt ook dezelfde consistentie te hebben en dezelfde zorg nodig te hebben. Toch is de huid van mannen anders!

Cellulitis of te veel vet? Geüpdatet op 10/03/2014 - 17h18

Over enkele weken kunnen we allicht met blote armen rondlopen en aan de vakantiebadpakken beginnen te denken. Maar dan krijgen we ook de ontsierende vetrolletjes te zien en die vreselijke cellulitis die we zo graag zouden wegstoppen! En dat is niet g...

Meer artikels