PUBLICITÉ

Waarom wachten we langer om een kind te krijgen? (1)

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 29/04/2008 - 00h00
-A +A

De cijfers zijn duidelijk. De gemiddelde leeftijd waarom vrouwen kinderen krijgen neemt toe. En dat terwijl de kans op een zwangerschap met de leeftijd daalt. Dat maakt dat de zwangerschap en de gezondheid van het kind gevoeliger zijn. E-gezondheid vertelt u deze en volgende week meer over de redenen waarom er almaar langer gewacht wordt op een eerste kind.

PUB

Waarom is het almaar langer wachten op de eerste zwangerschap?

Omdat tijden veranderen. Toen er nog geen contraceptie was, hield elke vrijpartij onvermijdelijk een risico op zwangerschap in. "Vandaag zijn vrouwen minder spontaan. Ze denken veel meer na over de haalbaarheid van een zwangerschap. Ze praten met hun partner over de vraag of ze klaar zijn voor een kind", zo zegt Fanny Marteau (2), klinisch psycholoog in een perinataal centrum.

Is er plaats voor kinderen?

Als men helemaal klaar wilt zijn voor een kind, als men een kind in ideale en perfecte omstandigheden in de wereld wilt brengen, dan kan men heel lang moeten wachten. Veel mensen denken dat er een plek moet zijn voor het kind en zo'n plek is niet altijd voorhanden, zowel materieel als psychologisch.
Maar een kind kan een plaats krijgen. De negen maanden van de zwangerschap geven tijd om zich voor te bereiden, aan te passen, in te grijpen en klaar te zijn tegen dat de baby op de wereld komt.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano op 29/04/2008 - 00h00 'N'attendez pas trop longtemps pour avoir un enfant'. Prof. François Olivennes, uitgeverij Odile Jacob.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Watergewenning bij baby's Gepubliceerd op 28/11/2011 - 15h34

Vanaf zes maanden is uw baby klaar voor een inschrijving in een ‘ babyzwemclub ’. Hij maakt er voor het eerst kennis met water, uiteraard in uw armen en in aanwezigheid van professionals. Zo ontdekt hij tijdens zijn ontwikkeling nieuwe gevoelservarin...

Waarom is uw kind bang van water ? Gepubliceerd op 12/08/2013 - 18h45

Heel wat kinderen houden van water en haasten zich maar al te graag naar een zee, een meer, een rivier of een zwembad, om er in het water te ploeteren of te gaan zwemmen. Sommigen zijn echter met geen stokken in het water te krijgen. Waarom zijn ze z...

Meer artikels