PUBLICITÉ

Waarom voelen adolescenten zich slecht?

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 03/09/2002 - 00h00
-A +A

Het is eigen aan adolescenten dat ze zich niet goed in hun vel voelen. Een psycholoog van het Ziekenhuis van Mont-Godinne (UCL) heeft daarvoor een hypothese geformuleerd die het probleem zou kunnen verklaren.

PUB

De gezondheid van adolescenten

Talrijke studies hebben aangetoond dat adolescenten zich weinig bekommeren om hun gezondheid. Ook werd aangetoond dat gedragingen die slecht zijn voor de gezondheid, worden versterkt door asociaal gedrag (diefstal, enz.) en omgekeerd. Maar tot dusver had men daarvoor geen verklaring en wachtte men meestal tot het overging.Dr. Nicolas Zdanowicz heeft nu een thesis gepubliceerd met als titel: "La santé à l'adolescence: un processus d'internalisation lié à la dynamique familiale." Met andere woorden, Dr. Zdanowicz brengt de gezondheid van adolescenten in verband met de familiale context.

Verantwoordelijk en graag gezien!

Met de hulp van psychologen heeft hij meer dan 1.000 adolescenten ondervraagd. Tweederde van de adolescenten werd als gezond beschouwd, de rest had “problemen” waarvoor ze zich in Mont-Godinne aanmeldden.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 03/09/2002 - 00h00 Le Soir, 28 augustus 2002.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe over seksualiteit spreken met adolescenten? Geüpdatet op 09/07/2002 - 00h00

In de meeste gezinnen blijft seks taboe: schrik om niet de gepaste woorden te vinden, het juiste ogenblik niet kunnen kiezen of gebrek aan moed... Alle voorwendsels zijn goed om de confrontatie zo lang mogelijk uit te stellen. Maar uw kind heeft beho...

Waarom begint de adolescentie alsmaar vroeger? Geüpdatet op 20/08/2002 - 00h00

Ouders kunnen soms moeilijk begrijpen waarom hun 10-jarig kind zich gedraagt als een 15-jarige adolescent en zich bezighoudt met zaken die eigen zijn aan de adolescentie, zoals seksualiteit. Begint de adolescentie alsmaar vroeger... en waarom?

Meer artikels