PUBLICITÉ

Waarom spelen ze?

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 27/08/2002 - 00h00
-A +A

Spelen en speelgoed hebben niet alleen een plaats tijdens de vakantie, maar ook tijdens het schooljaar.

PUB

Spelen maakt deel uit van het leven, ongeacht de leeftijd. Het zijn natuurlijk vooral kinderen die spelen, en daar speelt de handel mooi op in.Maar speelgoed is op de eerste plaats een gedroomd, gewenst voorwerp. De kinderen van vandaag hebben zelden de tijd om zich aan een stuk speelgoed te hechten omdat ze zoveel nieuw speelgoed krijgen.Volgens psychologen zou dat kunnen leiden tot een aanhoudende ontevredenheid, met vorming van een vicieuze cirkel.Dat komt doordat de ouders hun kind tevreden willen stellen. Vaak zijn de ouders onvoldoende beschikbaar voor de kinderen en ze trachten hun schuld dan in te lossen door de kinderen veel en soms te veel speelgoed te geven.

Spelen is leven!

Alleen spelen of met een volwassene is voor een kind even vitaal als eten en slapen. Volwassenen begrijpen het vaak niet, maar voor kinderen is spelen een “ernstige” zaak.

Een goede keuze maken om het kind te helpen

Door te spelen leert het kind leven, reageren en nadenken. Door het spel te domineren, zal het zich ook kunnen waarmaken en zijn wereld gaan veroveren. Het speelgoed moet worden gekozen volgens de leeftijd van het kind. Als het speelgoed bestemd is voor oudere kinderen, zal het kind het misschien niet kunnen domineren, zelfs als het een flinke inspanning levert. Maar opgelet, de aanbevolen leeftijd stemt misschien niet overeen met de werkelijke leeftijd van het kind, maar eerder met zijn psychomotorische ontwikkeling.Dat kan twee gevolgen hebben:

  • Het kind kan de moed verliezen en zich hopeloos voelen.
  • Ook bestaat er het gevaar dat het kind een stukje inslikt...

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 27/08/2002 - 00h00 Kind & Gezin
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kerstshoppen voor de kinderen: koop veilig speelgoed Gepubliceerd op 03/12/2012 - 12h43

De eindejaarsfeesten, en dus ook het kerstshoppen, naderen met rasse schreden. Heel wat factoren spelen een rol bij de keuze van het speelgoed dat we aan een kind willen geven. De belangrijkste is ongetwijfeld de veiligheid . We hebben voor u enkele...

Meer artikels