PUBLICITÉ

Waarom lichaamsbeweging goed is!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 10/06/2008 - 00h00
-A +A

Je hoort ontzettend vaak zeggen dat lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid, zowel voor de preventie van een aantal ernstige ziekten als voor de preventie van dagdagelijkse kwaaltjes, maar je hoort minder vaak zeggen waarom dat zo is. De vele voordelen van regelmatige sport en lichaamsbeweging op een rijtje.

PUB

Van 's morgens tot 's avonds: alle excuses om te bewegen zijn goed...

Elke vorm van lichaamsbeweging is goed. Bij lichaamsbeweging horen alle dagdagelijkse activiteiten (thuis, op het werk en het vervoer), de vrijetijdsbeweging en het sporten.
Als men al die vormen van beweging optelt, moet men een minimum halen van dertig minuten bewegen per dag. Aan u om uit te rekenen hoeveel u beweegt en wat u kunt doen om uw inspanningen op te drijven. Het zal uw gezondheid op heel wat vlakken ten goede komen!

Sport is goed voor de gezondheid, op alle vlakken!

 • Regelmatige lichaamsbeweging en sport zijn een bepalende factor voor de gezondheid en dat op elke leeftijd.
 • Ook bij een gematigde intensiteit, doet lichaamsbeweging de mortaliteit dalen en verbetert ze de levenskwaliteit.
 • Lichaamsbeweging is een belangrijke factor bij de preventie van ernstige chronische ziekten: kanker, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes ....
 • Zowel bij kinderen als bij adolescenten zorgt lichaamsbeweging voor een harmonieuze groei.
 • Lichaamsbeweging draagt bij tot de preventie van osteoporose, vooral bij vrouwen.
 • Lichaamsbeweging draagt bij tot de zelfredzaamheid van oudere mensen.
 • Zowel bij jongeren als bij ouderen is lichaamsbeweging goed voor het behoud van een gezond lichaamsgewicht.
 • Lichaamsbeweging draagt ook bij tot de mentale gezondheid. Het kan helpen bij neerslachtigheid en depressie ...
 • Regelmatige en aangepaste lichaamsbeweging is een belangrijk onderdeel van de behandeling van heel wat chronische aandoeningen: hartziekten, ademhalingsaandoeningen, obesitas, type 2 diabetes, neurologische, reumatische en degeneratieve aandoeningen, enz.

  De gezondheidsrisico's van lichaamsbeweging zijn miniem in vergelijking met de voordelen. De risico's zijn nog kleiner wanneer men de nodige voorzorgsmaatregelen neemt en goed begeleid wordt, ook op medisch vlak.

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 10/06/2008 - 00h00 Persdossier van het Institut national de la santé et de la recherche médicale (Inserm), 1 april 2008.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
jozefjoris

"maar je hoort minder vaak zeggen waarom dat zo is" wat is het nu van deze uitspraak, .. het is niet alleszins niet zo dat hier wel wordt uitgelegd waarom dit alles zo is.

PUBLICITÉ
Lees ook
Sport werkt echt tegen borstkanker Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h54

Lichaamsbeweging is vóór (ter preventie), tijdens en na borstkanker sterk aanbevolen voor vrouwen. Het is nu bewezen dat regelmatig bewegen een troef is om de risico’s op borstkanker te verkleinen. En er zijn ook almaar meer bewijzen dat sporten ook...

Meer artikels