PUBLICITÉ

Waarom kiezen voor het vrouwencondoom?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 26/04/2010 - 00h00
-A +A

Het condoom is onontbeerlijk om zich te beschermen tegen soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen). Naast het welbekende mannencondoom, bestaat ook een vrouwencondoom.

PUB

Het vrouwencondoom is anders


Het vrouwencondoom ziet eruit als een doorzichtig zakje met twee ringen, waarvan de ene groter is dan de andere. Het geheel is volledig doorzichtig. De kleinste ring is zeer soepel en bevindt zich aan het uiteinde van het gesloten gedeelte. Deze ring wordt zo ver mogelijk in de vagina geschoven. Het volstaat de ring met de vinger door te schuiven. Ook al zit de ring niet helemaal onderaan, de penis zal er wel voor zorgen dat hij op zijn plaats terechtkomt.
De bredere buitenring blijft buiten de vagina, bedekt de buitenste schaamlippen en vormt dus de rand van het condoom. De buitenrand is als het ware het doelwit waarlangs de penis de vagina penetreert.

Het vrouwencondoom biedt verschillende voordelen


  • Het bestaat uit polyurethaan en niet uit latex. Mensen die allergisch zijn voor latex hebben hier dus alle voordeel bij.

  • Het kan voor het voorspel ingebracht worden. Een erectie is inderdaad niet nodig om het vrouwencondoom op zijn plaats te krijgen.

  • De vrouw heeft haar bescherming zelf in handen. Dit is uiterst belangrijk wanneer de partner weigert een mannencondoom te gebruiken.

  • Het vrouwencondoom geeft de man met een erectie geen beklemmend gevoel zoals dat het geval kan zijn met een mannencondoom.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 26/04/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kent u het vrouwencondoom? Gepubliceerd op 13/02/2012 - 16h54

De voornaamste troef van het vrouwencondoom is dat het de vrouw voor de preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) , inclusief het hiv, onafhankelijk maakt van de man. Een voorbehoedsmiddel dat niet zo bekend is...

Hebt u het vrouwencondoom al geprobeerd? Gepubliceerd op 20/01/2014 - 18h37

Het vrouwencondoom is heel weinig bekend, ook al is het een contraceptiemiddel dat eveneens beschermt tegen aids en andere SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen). Het is een volwaardig alternatief voor het mannencondoom én een goede manier om al...

Meer artikels