PUBLICITÉ

Waarom is uw kat agressief?

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 30/01/2007 - 00h00
-A +A

Uw kat krijgt alle aandacht die ze maar nodig heeft en toch bijt en krabt ze u? De eerste stap naar verzoening met uw poes is proberen achter de oorzaak van haar agressiviteit te komen.

PUB

Verdediging van haar territorium

In de natuur is de kat een solitair dier dat haar territorium actief verdedigt. Ook bij u thuis voelt ze zich op haar eigen terrein en verdedigt ze soms haar domein door haar soortgenoten aan te vallen. Dat gedrag is over het algemeen minder uitgesproken tegenover mensen. Niet gecastreerde of gesteriliseerde katten dulden andere katten trouwens gemakkelijker in hun buurt in de periodes dat ze loops zijn. Het gedrag van gesteriliseerde katten wordt meer bepaald door het karakter van de dieren en hun sociale kwaliteiten.

Een geboren jager

Jagen is een van de favoriete bezigheden van uw kat en als ze geen andere prooien kan krijgen, keert ze zich soms tegen u! Ze nestelt zich dan in een donker hoekje in afwachting dat u langskomt en bijt u dan onverwacht in de kuit. Dit gedrag kan verergeren als uw vriend niet genoeg kans heeft om zich uit te leven, als ze bijvoorbeeld geen kleine nepprooien heeft waarmee ze kan spelen of als ze honger heeft (beperkte toegang tot voedsel, concurrentie tussen katten om het te verwerven...).
Ook kattenvoer van ondermaatse kwaliteit met te weinig dierlijke eiwitten zal het jachtinstinct van uw kleine vleeseter versterken.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 30/01/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels