PUBLICITÉ

Vrouwen en seksueel genot

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe op 07/04/2015 - 17h54
-A +A

De ontdekking van het seksueel genot loopt bij vrouwen minder vlot dan bij mannen. Dat komt omdat de seksuele ontwikkeling bij vrouwen anders verloopt. Ze hebben tijd nodig en stuiten soms op hindernissen. Sommige vrouwen leiden een seksueel abnormaal leven als het op genot aankomt. Dat komt gedeeltelijk omdat ze hun lichaam te weinig kennen.

PUB

Begin van het seksleven bij jonge vrouwen soms moeilijk

Heel wat meisjes zijn aan het begin van hun seksleven erg teleurgesteld als ze vaststellen dat het vaginale genot niet - zoals ze hadden verwacht - spontaan komt. Na de eventuele pijn van de ontmaagding treedt er geen enkel specifiek gevoel van genot op. Maar ze ondervinden wel gemakkelijk gevoelens van wellust in de clitoris en die kunnen hen tot een orgasme brengen. Waarom dat onderscheid? Het onderscheid is te verklaren door de erg verschillende natuurlijke geschiedenis van de clitoris en de vagina.

De clitoris, een orgaan dat een jong meisje al kent vanaf de kindertijd

De clitoris, het uitwendige orgaan, staat van bij de geboorte bloot aan contacten: het contact met water als we een bad nemen, met toiletpapier als we naar het toilet gaan, met de kleren die we dragen door het wrijven, maar vaak ook het contact met onze eigen handen als we als kind ons lichaam leren kennen. Heel wat kinderen ontdekken al vanaf hun tweede het fijne gevoel dat ontstaat door het stimuleren van hun genitale zone. Deze gevoelens houden niets seksueels in in de betekenis die volwassenen eraan geven. Ze vinden het gewoon prettig en begrijpen dan ook niet dat hun ouders hen vermanen als ze hun clitoris aanraken. (Al moeten ze wel leren dat het om iets intiems gaat dat niet in het openbaar gedaan wordt!)

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 29/03/2010 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe le 07/04/2015 - 17h54

Naar een artikel van prof. Pascal Desutter " Comment le plaisir sexuel vient aux femmes ", verschenen in " Réalités en gynécologie-obstétrique ", nr. 101, mei 2005.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Seks en genot bij vrouwen: test uw kennis Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Het seksueel genot van vrouwen lijkt complexer te zijn dan dat van mannen dat prompter en sneller optreedt. Daarom wordt er ook veel onderzoek naar gevoerd. Een betere kennis kan alleen maar voordelen bieden. Aan u om uw kennis te testen.

Met een beetje hulp van de clitoris... Gepubliceerd op 02/06/2009 - 00h00

Voor vrouwen is de clitoris het orgaan dat voor orgasmen zorgt. En toch wordt de clitoris vaak miskend. En de onrechtmatige differentiatie tussen vaginaal en clitorisgenot maakt dat de clitoris wel eens vergeten wordt!

Meer artikels