PUBLICITÉ

Vroegtijdige ejaculatie: Priligy®, een nieuw geneesmiddel

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/10/2013 - 14h46
-A +A

Het is het eerste middel dat officieel bestemd is om te snel klaarkomen te bestrijden.

Een nieuwigheid dus op de Belgische markt, maar voor wie is het precies bestemd?


PUB

Vroegtijdige ejaculatie en antidepressiva

Het nieuwe geneesmiddel is sinds vorige week verkrijgbaar. Tot nu toe was er geen officieel geneesmiddel tegen vroegtijdige ejaculatie op de markt, ook al is het een van de meest voorkomende seksuele problemen. Artsen wisten evenwel al jaren dat sommige antidepressiva - de serotonine-heropnameremmers of selective serotonin reuptake inhibitors (SSRI) - als bijwerking hebben dat ze de ejaculatie bemoeilijken.

Voor de meeste mannen is dat een soms serieus ongemak. Maar voor mannen die te snel klaarkomen en daar psychologisch onder lijden is het een oplossing! Urologen en seksuologen schreven hun patiënten daarom soms antidepressiva voor om hun liefdesleven meer bevredigend te maken.

Die oplossing is nochtans niet ideaal. De medicatie moet verschillende weken genomen worden voor de effecten voelbaar zijn, terwijl premature ejaculatie altijd maar een kortstondig moment is. In sommige gevallen veroorzaken de antidepressiva bovendien een vermindering van de libido, en ook dat is natuurlijk problematisch!

Priligy®,  een nieuw geneesmiddel

Het geneesmiddel dat nu op de markt is - Priligy® - is ook een SSRI, maar het heeft niet de boven vermelde nadelen en is dus geschikt als middel tegen te snel klaarkomen. Het moet enkele uren voor het vrijen worden genomen, een beetje zoals Viagra dus, en heeft geen langetermijnwerking.

Toch is het geen wondermiddel, want het heeft ook bijwerkingen die soms ernstig kunnen zijn, zoals misselijkheid, diarree, hoofdpijn, slapeloosheid, enz.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/10/2013 - 14h46

Persconferentie IPSOS, 23 oktober 2013.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Retrograde ejaculatie, wat is dat? Geüpdatet op 20/01/2014 - 09h43

Retrograde of late ejaculatie is een seksuele stoornis die bij artsen goed bekend is, maar veel minder bij mannen. Dit soort problemen blijft meestal binnen de vier muren en weinig ‘slachtoffers’ zijn er goed over geïnformeerd.

Seksualiteit: ook mannen faken! Geüpdatet op 01/04/2008 - 00h00

Vrouwen staan erom bekend dat ze durven liegen en faken tijdens het vrijen! Die bewering is niet 100% fout, maar dat betekent niet dat mannen onschuldige lammetjes zijn... In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen durven ook mannen een orgas...

Verandert een besnijdenis het seksleven? Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Een besnijdenis is een operatie waarbij de voorhuid van de penis wordt weggehaald. Daarmee wordt een zone geraakt die op seksueel en zintuiglijk vlak heel gevoelig is. Hoe beïnvloedt een besnijdenis het seksleven?

Meer artikels