PUBLICITÉ

Vormen romantische films gevaar voor relatie?

Gepubliceerd door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 01/10/2012 - 11h58
-A +A

Romantici moeten nu even opletten, want liefdesverhalen op tv kunnen het hunne op de klippen laten lopen.

PUB

De schaduw van de prins op het witte paard

Hij moet 1,80 m groot zijn, mooi en gespierd, maar ook grappig en intelligent. Hij moet een hevige passie bij u ontsteken, romantiek ademen en u oeverloze aandacht schenken. Niet verwonderlijk dat de zoektocht naar de ideale man vaak een onmogelijke taak lijkt.

Is dat de schuld van de talloze sprookjes die we al sinds kleins af aan voorgeschoteld krijgen? Ja dames, sommigen onder ons staan letterlijk te wachten op de komst van hun prins op het witte paard. En tegen die wensdroom verbleken de 'gewone' mannen die hen wel het hof komen maken.

Is tv gevaarlijk voor koppels?

Niet alleen het beeld van de prins en zijn witte paard bedreigt onze relaties. Op tv verschijnen regelmatig true love-series als ‘Once upon a time’, duivelse romances als ‘True Blood’ of mythische passionele films als ‘Out of Africa’.

Zulke liefdesverhalen doen sommige vrouwen wegdromen, waardoor hun eigen relatie in het niets dreigt te verdwijnen. Dat schuift een team van Amerikaanse psychologen althans naar voren. Uit een bevraging bij 400 koppels kwamen ze namelijk tot de volgende conclusie: wie regelmatig naar een überromantische film kijkt, zou te hoge verwachtingen krijgen van zijn of haar relatie. Dat leidt dan tot grote teleurstellingen als de tekortkomingen van de partner opduiken.

Voor de mannen die hun liefde willen verklaren, wordt het des te moeilijker om de strijd aan te gaan met bovenmenselijke figuren die vampiers, wilde beesten of allerhande belemmeringen trotseren. Maar is er een mooier bewijs van liefde dan een man die elke avond naar uw professionele tegenslagen luistert, de luiers van de kleine ververst of om uw grapjes lacht?

Post gepubliceerd door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 01/10/2012 - 11h58
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Suus

Hmm ik mis een stukje in het romantische films kijken als koppel. Mijn lief slaat zijn armen om me heen als er een romantisch moment in de film opduikt. Of geeft me een kus. Zo beroerd zal het toch niet zijn, om samen een romantische film te bekijken? Hoge verwachtingen in de liefde door het veelvuldig zien van romantische films? Ik weet het niet, hoor, maar raak je dan ook angstig van een triller in real life? Fantasie en werkelijkheid kun je toch van elkaar scheiden als je volwassen bent? Dat je als kleine meid droomt van een uitgebreid huwelijk in "Dallas"-stijl, of droomt van de prins op het witte paard is prima. Als je volwassen bent, mag je toch je ogen openen in de echte wereld.

PUBLICITÉ
Lees ook
Wat doet de liefde duren? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h45

Levenslange liefde , het is goed om er over te dromen, maar het kan doeltreffender. Een aantal psychologen bogen zich over de kwestie in de hoop concrete antwoorden te vinden op de vraag hoe een koppel kan blijven duren.

Maak een afspraak om te vrijen... Gepubliceerd op 29/10/2015 - 15h32

De meeste koppels die samenleven, vrijen als ze naar bed gaan om te slapen. En de meeste klagen erover: het is niet ideaal de liefde te bedrijven na een vermoeiende dag, als men weet dat men de volgende dag weer vroeg uit de veren moet...

De drie facetten van de liefde Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Liefde is een zeer moeilijk te omschrijven gevoel. Niet iedereen geeft er trouwens dezelfde betekenis aan. Sommigen zien het als een engagement, anderen als een krachtige, maar tijdelijke emotie, nog anderen als een behoefte. Laten we even klaarheid...

Meer artikels