PUBLICITÉ

Voor de schoonheid en de gezondheid van uw huid: zeep of douchegel?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/08/2009 - 00h00
-A +A

Douchegels hebben geleidelijk de markt veroverd. Hoe komt dat? En waarom zijn ze te verkiezen boven zeep of wastabletten? Een overzicht van deze reinigende producten die we dagelijks gebruiken.

PUB

Zeep droogt de huid uit


Zeep is gemakkelijk in het gebruik en bovendien niet duur. Zeep schuimt en reinigt de huid in de diepte. Maar opgelet, ze mag dan weer niet te agressief zijn voor het hydrolipidisch laagje dat onze huid beschermt. Bij langdurig gebruik of bij een gevoelige huid, zou agressieve zeep kunnen leiden tot een uitgedroogde huid, roodheid of een trekkerig gevoel. Het is ook belangrijk te weten dat zeep een alkalische pH heeft die niet overeenkomt met die van de huid, wat ook tot uitdroging van de huid kan leiden.
Laten we onthouden dat zeep een degelijk reinigend product is, maar dat de reinigende eigenschappen ervan de huid uitdrogen. Zeep wordt best niet gebruikt voor een droge, uitgedroogde, gevoelige of geïrriteerde huid.

Wat met wastabletten of syndets (SYNthetische DETergenten)?


Zepen zonder zeep bevatten zachte reinigende stoffen en hebben een pH die weinig verschilt van die van de huid. Daarom worden ze vaak gebruikt door mensen met een gevoelige huid. Het is goed om te weten dat deze producten de huid reinigen zonder te schuimen. Ze zijn niet irriterend voor de huid, maar kunnen soms toch bepaalde gevoeligheidsreacties veroorzaken.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 18/08/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Acné, hygiëne en cosmetica Gepubliceerd op 01/06/2017 - 17h17

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels ir...

Zwarte zeep: doeltreffend en magisch! Geüpdatet op 07/01/2013 - 09h53

Zwarte zeep is een natuurlijk en budgetvriendelijk product met heel wat interessante eigenschappen. Zwarte zeep is een wondermiddel voor de huidverzorging, maar het is ook een prima schoonmaakproduct voor in huis en een heel efficiënt insecticide voo...

Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Meer artikels