PUBLICITÉ

Voor het hart van een vrouw

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 18/02/2003 - 00h00
-A +A

De Wereldfederatie van het Hart heeft Sint-Valentijnsdag niet alleen gekozen voor commerciële, maar ook voor nobeler doeleinden : de gezondheid van het hart bij de vrouw.

PUB

De Wereldfederatie van het Hart neemt de gelegenheid te baat om de preventie van hart- en vaatziekten bij vrouwen weer nieuw leven in te blazen.

Liefde beschermt het hart

Dr. Elinor Wilson, vice-presidente van de Wereldfederatie van het Hart, legt uit dat de liefde van het gezin, vrienden of een partner bijdraagt tot de algemene gezondheidstoestand en ook zeer goed is voor het hart. Liefde volstaat echter niet om het hart gezond te houden : het hart wordt immers bedreigd door hart- en vaatziekten (myocardinfarct, cerebrovasculair accident of beroerte). Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen* en komen in meer dan 2/3 van de gevallen voor bij vrouwen die voordien nooit bijzondere symptomen** hebben gehad.

Eerst een probleem van leefhygiëne

Een gezonde levenswijze is van het allergrootste belang. Wereldwijd neemt 60 tot 85% van de vrouwen onvoldoende lichaamsbeweging om gezond te blijven. Lichte veranderingen in de levenswijze zouden nochtans een zeer positieve invloed kunnen hebben op de gezondheidstoestand van het hart.Volgens Prof. Poole-Wilson, voorzitter van de Wereldfederatie van het Hart, "zouden het aantal sterfgevallen en gevallen van invaliditeit door een hartaanval en een beroerte met 50% kunnen dalen als de vrouwen er nu iets aan zouden doen."

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 18/02/2003 - 00h00 Persmededeling van de Wereldfederatie van het Hart (NGO) 'Draag met Sint-Valentijn zorg voor uw hart', 4 februari 2003
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ook jonge vrouwen krijgen longkanker. Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Een dertigtal jaar geleden leerden de studenten geneeskunde dat longkanker vooral voorkwam bij mannen, gewoonlijk tussen de leeftijd van 55 en 70 jaar. Nu komt longkanker ook alsmaar meer voor bij vrouwen, ook jongere vrouwen.

De pil en de risico’s voor hart en bloedvaten Geüpdatet op 28/04/2014 - 11h16

De pil vergroot het risico op flebitis. Het is weliswaar een heel kleine stijging, maar toch genoeg om orale oestroprogestatieve anticonceptie af te raden aan vrouwen die al een cardiovasculair risico hebben. Ter herinnering nog even de contra-indica...

Alcohol verhoogt de kans op borstkanker Geüpdatet op 24/12/2002 - 00h00

Een glaasje alcohol per dag verhoogt de kans op borstkanker met 7%. 4% van de gevallen van borstkanker in de ontwikkelde landen zou toe te schrijven zijn aan het gebruik van alcohol. In Groot-Brittannië zouden zo bijna 2.000 gevallen kunnen worden ve...

Meer artikels