PUBLICITÉ

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/09/2015 - 12h39
-A +A

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid.

Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt lijkt en die u een onberispelijke gelaatskleur zal bezorgen!

PUB

Een beetje kleur en een handvol hydraterende actieve bestanddelen

Wie een droge of gedeshydrateerde huid heeft, kiest best een fond de teint op basis van hydraterende actieve bestanddelen, zoals galamboter, lichte en vluchtige oliën, hydraterend thermaal water. De combinatie van fruitzuren, vitamine A en provitamine B5, die goed zijn voor het vernieuwingsproces van de cellen, is eveneens nuttig.

Let dus goed, naargelang uw huidtype, op de samenstelling van uw fond de teint en vergeet vooral niet eerst een hydraterende basis aan te brengen!
 

Een goede verzorging tegen de gevolgen van de leeftijd

Op een jonge en mooi strakke huid, zorgt fond de teint voor een effen opperhuid zonder onregelmatigheden. Maar vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar, volstaat een gewone fond de teint niet meer om rimpels en kraaienpootjes weg te werken.

Er bestaat dus ook een gamma fond de teint met facelifteffect.
Deze producten, meestal op basis van silicone of collageen, zijn bijzonder rijk aan actieve bestanddelen die de opperhuid gladmaken en aan lichtreflecterende pigmenten. Zij ontspannen uw huid en zorgen voor een optimale lichtweerkaatsing zodat rimpeltjes, kleine oneffenheden en vlekjes vervagen.
 

Initialement publié par Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste le 04/12/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/09/2015 - 12h39
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
BB creams: een vernieuwende cocktail Gepubliceerd op 22/06/2017 - 15h56

BB creams? Wellicht klinkt deze term u nog niet bekend in de oren. BB creams zijn een bijzondere klasse dagcrèmes die pas enkele maanden geleden op de Belgische markt zijn verschenen. Het veelbelovende product zou vijf verzorgingen in één bieden.

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

Hoe de juiste fond de teint kiezen? Gepubliceerd op 21/10/2016 - 11h49

Meer dan zestig procent van de vrouwen in België gebruikt af en toe een fond de teint . Dit make-upproduct is te krijgen in vloeibare vorm, poedervorm en als crème en bezit diverse eigenschappen. Ziehier enkele tips om de juiste keuze te maken.

Meer artikels