PUBLICITÉ

Voetverzorging: denk er dagelijks aan!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/10/2013 - 10h38
-A +A

We kunnen elke dag op onze voeten rekenen. Vanaf onze eerste stappen, dragen ze ons lichaam en ons gewicht... Het zou dus bijzonder ondankbaar zijn als we niet elke dag wat aandacht zouden schenken aan de verzorging van onze voeten.

Bovendien zijn de regels van de voetverzorging niet zo moeilijk na te leven!

PUB

Voetverzorging onder de douche

Een degelijke voetverzorging begint met een onberispelijke voethygiëne. Dat betekent dat u elke dag uw voeten zorgvuldig met lauw water en zeep dient te wassen. Denk ook aan de ruimten tussen de tenen en aan de voetzolen. Spoel uw voeten vervolgens goed af en vergeet ze vooral niet af te drogen! Als uw voeten te lang vochtig blijven, is dat slecht voor de huid en bovendien kan dat leiden tot de ontwikkeling van kiemen en bacteriën.

Als u na de douche een hydraterende crème gebruikt, vergeet dan uw voeten niet! Er bestaan tegenwoordig talrijke producten voor alle mogelijke problemen aan de voeten: droge voeten, overmatige transpiratie, voeten die onderhevig zijn aan infecties, enz.

Voetverzorging: de kunst om goede schoenen te kiezen

Onze schoenen zijn vaak een bron van pijn, terwijl ze eigenlijk bescherming zouden moeten bieden aan onze voeten. We bieden u enkele tips die u kunnen helpen bij de keuze van goede schoenen:

 • Schoenen mogen geen binnennaden hebben, zeker niet op een plaats waar uw voet al last heeft van bijvoorbeeld een likdoorn of een eeltknobbel. Deze tip is nog belangrijker voor wie noch kousen, noch sokken draagt!
   
 • Kies schoenen met een goed isolerende zool, tegen de kou, maar ook tegen oneffenheden van de vloer, het wegdek... De zolen moeten eveneens goed soepel zijn om niet te hinderen tijdens het stappen.
   
 • Verander in de loop van de dag regelmatig van schoenen. Dit zal het risico op voetproblemen verminderen.
   
 • Let ook goed op uw sokken. Ze mogen niet te strak zitten en ook niet leiden tot overmatige transpiratie. Ze moeten uw voeten alleen maar droog en warm houden.
   
 • Als schoenen pijn doen, moet u aanvaarden dat ze niet voor u bestemd zijn. U zult op zoek moeten gaan naar een ander paar. Uw schoenen zijn tijdelijk, maar uw voeten zijn er voor altijd!

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/10/2013 - 10h38

www.podo-logic.com

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Help, ik heb zweetvoeten! Gepubliceerd op 27/04/2016 - 09h56

Zweten is een natuurlijk fenomeen, maar het is niet altijd makkelijk om ermee te leven. En als het onze voeten zijn die zweten, is er gevaar voor geurtjes, schimmel en andere onaangename bijwerkingen. Met enkele simpele regels zijn die rampzalige toe...

Sporters, verzorg uw voeten! Gepubliceerd op 07/07/2015 - 12h01

Sport en gezondheid gaan goed samen. Of sport ook zo gezond is voor de voeten, is een andere vraag. Zweten, wrijving, infecties zijn schering en inslag in de schoenen van de atleten, zelfs van de zondagse! Jammer, want met enkele goede gewoonten kunn...

Sporters: draag goed zorg voor uw voeten Gepubliceerd op 22/04/2016 - 10h20

Onze voeten dragen het volledige gewicht van ons lichaam. Tijdens sport activiteiten, zoals hardlopen bijvoorbeeld, doen zij dienst als schokbrekers en bij elke stap, ondergaan ze letsels. Als we rekening houden met de essentiële rol die onze voeten...

Meer artikels