PUBLICITÉ

Voel je eerst man. Dan word je vanzelf een goede minnaar!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 05/02/2008 - 00h00
-A +A

Om een goede minnaar te zijn moet een man zich eerst en vooral een echte man voelen. Anders gaan de twijfel en het ontbrekende vertrouwen in zijn viriliteit verlammend werken op het hele erotische traject, van de verleiding over het verlangen en de opwinding tot het orgasme...

PUB

De 'sexocorporel approach'

De aanpak van dr. Parpaix bij de behandeling van zijn patiënten bestaat erin bepaalde gedragsvormen te veranderen om zo een verbetering van hun seksleven te bekomen. Die manier van werken staat in de seksuologie bekend als 'sexocorporel approach'. Deze therapie kent een groot succes, omdat ze vertrekt van heel praktische en concrete oefeningen.

Achter de vele seksuele problemen bij mannen zit soms een lichtjes verminderd gevoel van viriliteit. Het gaat dus om de vraag: ben ik een man, een echte man?

Die vraag kan in allerlei gedachten tot uiting komen. Een paar voorbeelden:

  • Ik hou niet van mijn penis, ik vind hem te klein, te krom of te lelijk... Ik durf die nooit aan een vrouw te tonen.
  • Wat voor mij telt is dat ik haar laat genieten. Ikzelf ben minder belangrijk.
  • Het lukt me maar niet om met een vrouw uit te gaan en haar te versieren. Soms vraag ik me zelfs af of ik misschien een homo ben.
  • Hoe meer moeite ik heb om mijn erectie te behouden, hoe minder man ik me voel.
  • Mijn vrouw wil dat haar heel hard penetreer, maar ik durf niet.

Zich goed voelen

Als een man zich niet lekker voelt als man, kan hij zich ook niet goed voelen in bed.
En dat heeft gevolgen voor zijn begeerte: hij durft niet van de andere dromen. Tijdens het verleiden durft hij niet toe te geven aan zijn verlangens en dromen. Tijdens het vrijen durft hij niet met de andere in zee te gaan.
Maar zich lekker voelen als man is niet iets waarmee men geboren wordt. Dat moet men leren! Mannen, maar ook vrouwen moeten alles leren, ze moeten hun man-zijn of vrouw-zijn leren aanvaarden en op prijs stellen. Dat is niet zo gemakkelijk, want het is pas in de puberteit dat we er helemaal door worden dooreengeschud. Zelfs al we ons daarvoor een jongen of een meisje voelden, is de puberteit nog een enorme verandering die we moeten proberen te assimileren. Sommige mensen vinden gemakkelijk hun weg in hun nieuwe 'identiteit', vaak dankzij positieve en stimulerende voorbeelden. Andere hebben het moeilijker.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 05/02/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Seksuele geaardheid en identiteit Geüpdatet op 21/09/2004 - 00h00

Seksualiteit is iets heel persoonlijks. Ze heeft twee heel belangrijke en elkaar aanvullende aspecten: de seksuele of genderidentiteit (voel ik me man of vrouw?) en de seksuele geaardheid (voel ik me aangetrokken tot mannen of tot vrouwen?).

Meer artikels