PUBLICITÉ

Voedseldiversificatie: acht tips om de rust te bewaren

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/03/2016 - 14h24
-A +A

Met vier maanden beginnen baby’s nieuwe smaken te ontdekken. Ze hebben dan al snel niet genoeg meer aan melk alleen en moeten dus andere dingen leren eten. Die ontdekkingsfase is een mooi avontuur, maar ze verloopt lang niet altijd even rustig. Enkele tips om u te helpen uw kalmte te bewaren…

PUB

Voedseldiversificatie: waarom is het belangrijk dat u kalm blijft?

Voedseldiversificatie is vooral een ludiek en luchtig moment. Toch krijgen ouders het soms zwaar te verduren. Er is het extra werk om de papjes en/of de puree klaar te maken, terwijl de baby niet altijd open staat voor de nieuwe suggesties. En na de maaltijd wacht het huishouden nog! Maar ondanks dat is het belangrijk dat de eerste babymaaltijden in een rustige en ontspannen sfeer verlopen. Zo leert uw baby dat eten een leuk moment met anderen samen is, en geen bron van conflict!

Voedseldiversificatie: comfort op de eerste plaats!

Comfort voor de baby, die zijn maaltijd moet kunnen opeten in de houding die voor hem het  makkelijkst is. Zorg ervoor dat uw kindje goed stevig in de kinderstoel zit, of kies eventueel voor een relaxstoel. Ter herinnering: zolang uw baby zijn hoofdje nog niet recht kan houden en nog niet stevig zit, is het af te raden om met voedseldiversificatie te beginnen, ook al is hij dan al vier maanden oud.

Ook de ouders moeten tijdens de maaltijd in een comfortabele houding zitten. Een baby zijn eerste hapjes voeren, vergt geduld en wat volharding. Let erop dat uw kindje op de juiste hoogte zit zodat u het kunt voeren zonder u in bochten te hoeven wringen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/03/2016 - 14h24
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wanneer en hoe moet u uw baby verschonen? Geüpdatet op 06/06/2014 - 11h40

Het eerste levensjaar van een baby wordt bijna helemaal opgeslorpt door de verzorging en het verschonen van het kindje. Het is inderdaad niet goed om een baby met een natte luier om te laten zitten. Stel u voor dat het u overkwam. Afgezien van de hyg...

Meer artikels