PUBLICITÉ

Voedingsproblemen bij chemotherapie

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/07/2007 - 00h00
-A +A

Meer dan één op de twee mensen die chemotherapie volgen, krijgen problemen met hun voeding: wijziging van bepaalde smaken, een indringende smaak in de mond, misselijkheid, verminderde eetlust, angst voor de maaltijden, meer of minder dorst, enz. Deze problemen kunnen het voedingsevenwicht in gevaar brengen, het lichaam verzwakken en uiteindelijk de algemene gezondheidstoestand schaden.

PUB

Chemotherapie heeft een serieuze impact op de voeding. De resultaten van een enquête van het Franse Nationale Instituut voor Kanker liegen er niet om.

Verminderde eetlust en vermageren

38% van de ondervraagde personen die een kuur van chemotherapie hebben gevolgd ter behandeling van een kanker verklaart dat ze minder eetlust hebben dan voor de behandeling.
51% zegt aan het vermageren te zijn.
De maaltijden zijn voor 41% van de personen die chemotherapie krijgen onaangename momenten geworden, en 20% zegt er zelfs bang voor te zijn.

Veranderingen in het gevoel van dorst

58% ondervindt ook veranderingen in zijn dorstgevoel.
Bijna 17% heeft minder dorst, 30% heeft meer dorst.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/07/2007 - 00h00 Persdossier van het Franse 'Institut national du cancer', september 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Als kanker de smaak aantast Gepubliceerd op 06/07/2012 - 15h17

Kanker veroorzaakt bij kankerpatiënten vaak een vermindering of volledige uitval van de smaakzin . Dat kan te wijten zijn aan de ziekte zelf, aan de gevolgde therapieën of aan psychologische criteria. In ieder geval is de smaak belangrijk genoeg om n...

Wat zijn de tekenen van schizofrenie? Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h03

Schizofrenie is een psychische aandoening waarbij de geest anders werkt dan we gewoon zijn. De ziekte boezemt vaak angst in, maar stilaan begrijpen we er meer van en wordt schizofrenie ook beter behandeld .

Meer artikels