PUBLICITÉ

Voedingsmiddelen om van te smullen en... om op de huid aan te brengen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 16/12/2013 - 12h09
-A +A

Er is een duidelijk verband tussen voedingsmiddelen en schoonheid.

Dat hoeft niet meer bewezen te worden. Naast het heilzame effect van een evenwichtige voeding op uw gezondheid en uw figuur, spelen voedingsstoffen een essentiële rol voor de glans en de jeugdigheid van de huid.

PUB

Schoonheidsproducten om op te eten?

Sommige voedingsmiddelen bevatten zeer veel stoffen die het 'jeugdkapitaal' van het lichaam beschermen. Door aan die voedingsmiddelen de voorkeur te geven, kunnen we niet alleen proberen om de zichtbare veroudering van het lichaam te vertragen (rimpels, doffe gelaatskleur, dunne haren…), maar kunnen we ook het risico op sommige ziekten verminderen.

Als verjongingskuur voor de huid, behalen fruit en groenten de eerste prijs.

Er is al voldoende bewezen dat een voeding rijk aan selenium de verouderende invloed van de zon verzwakt, dat vitamine A helpt tegen huidverslapping, dat vitamine C goed is voor de glans van de gelaatskleur en dat, globaal gezien, een voeding rijk aan plantaardige bestanddelen onontbeerlijk is om langer te kunnen genieten van een mooie en jonge huid.

Drinken, eten en aanbrengen

De reden is eenvoudig: plantaardige voedingsmiddelen zitten vol met antioxidanten, stoffen die ons beschermen tegen de vrije radicalen. Deze vrije radicalen worden opgewekt door de stress, de vervuiling, tabak of de zon, en zijn in hoge mate verantwoordelijk voor de vervroegde veroudering van de huidcellen. De consumptie van anti-aging voedingsmiddelen volstaat nochtans niet om het de huidcellen mogelijk te maken te zorgen voor de gezondheid en het herstel van de huidweefsels. De agressie van het dagelijkse leven op ons lichaam slaagt er snel in onze reserves aan levensnoodzakelijke stoffen uit te putten.

Ezelinnenmelk

Voor een optimale aanvoer van substanties die vitaal zijn voor de werking van de huidcellen, moet het voeden ook gebeuren door het aanbrengen van verzorgingsproducten rijk aan micronutriënten, die in staat zijn om door de huid te dringen. Dit uitwendig gebruik van voedingsmiddelen is al eeuwen bekend. Cleopatra is er een tijdloos voorbeeld van, met haar recept van het bad met ezelinnenmelk, die verondersteld werd haar schoonheid te beschermen. En terecht! We weten tegenwoordig dat melk fruitzuren bevat met bewezen anti-aging eigenschappen.

Initialement publié par Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste le 20/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 16/12/2013 - 12h09
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Veroudering bestrijden, nu! Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h42

Vanaf de leeftijd van veertig jaar verliest de huid elasticiteit, wordt ze dunner en duiken rimpeltjes op. De huid heeft dan nood aan specifieke verouderingsbestrijdende zorg die ook preventief werkt en de huid behandelt. Alleen zo kan de dichtheid e...

Leve de oliën voor mijn huid! Geüpdatet op 06/01/2014 - 09h13

Bij plantaardige olie denken we meestal aan een keukeningrediënt. Plantaardige olie is echter niet alleen nuttig bij het koken, maar ook in de badkamer! Tekst en uitleg.

Meer artikels