Op elk product staat een houdbaarheidsdatum, maar wat wil dat zeggen? Wat is het verschil tussen UGD (Uiterste gebruiksdatum) en OUGD (Optimale uiterste gebruiksdatum)? Kunnen we ziek worden als we een product eten waarvan deze data overschreden zijn...
Voedingshygiëne

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Voedselveiligheid. Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met voedingshygiëne: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

Het invriezen van vis, vlees, groenten, brood of fruit - vers of bereid - vraagt een aantal voorzorgsmaatregelen om de kwaliteit te waarborgen en risico's uit te sluiten. Hieronder vindt u 10 basisregels om " zelf in te vriezen ".
Waarom is het zo belangrijk de levensmiddelen op de juiste plaats in de koelkast te zetten? Doodeenvoudig omdat de verschillende delen van de koelkast de levensmiddelen niet op dezelfde temperatuur bewaren. Een klein overzicht om vergissingen te verm...
Barbecueën is goed en gezond, want het is een manier van eten bereiden zonder vet. Maar niets is perfect, en ook bij deze bereidingswijze komen er kankerverwekkende stoffen vrij. En helaas maar al te vaak is er ook een verhoogd risico op voedselvergi...