PUBLICITÉ

Voeding: we hebben niet langer de keus...

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/03/2013 - 11h50
-A +A

Bent u ook geschokt door de affaire met de lasagne waarin paardenvlees zat?

Allicht wel. Ook al is er geen noemenswaardig gevaar voor de gezondheid van de consumenten, de gedachte alleen al dat we schotels eten waarvan niemand echt weet wat er in zit, is best wel angstwekkend.

PUB

Lasagne met paardenvlees: krijgen we wat we verdiend hebben?

Sommigen denken en zeggen het ook. Je kunt niet alles hebben, luidt het dan. Diepvrieslasagne of spaghetti in blik zijn goedkope maaltijden, heel makkelijk in gebruik en het zijn ruime porties. Kunnen we dan wel verwachten dat de kwaliteit deugt?

Dat argument, nog afgezien van het cynisme, klopt maar tot op zekere hoogte. Het veronderstelt namelijk dat de consumenten bewust kiezen om dit tweederangsvoedsel te eten. Maar dat is niet zo. Veel mensen eten deze bereide gerechten omdat ze niet echt de keuze hebben of toch niet de indruk hebben de keuze te hebben.

Geldgebrek is zeker een factor. Tijdgebrek ook. Maar er zijn nog drie andere dingen nodig om deftig te koken: een beetje kennis, motivatie, en zelfvertrouwen.

 

Dit is het moment om zelf te gaan koken!

Misschien voelen veel mensen na de recente onthullingen over de inhoud van de kant-en-klare industriële voeding zich ineens stukken gemotiveerder om zelf aan het koken te gaan.

Het enige wat ons nog rest, is het geloof dat we het kunnen!

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/03/2013 - 11h50
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat 's avonds eten om de hele nacht goed te slapen? Geüpdatet op 17/06/2013 - 10h24

We krijgen vaak de raad om "’s avonds licht te eten" om niet te verdikken en goed in te slapen. Alles goed en wel, maar wat als we dan ‘s nachts wakker worden met een knorrende maag? Al is een te zware maaltijd ‘s avonds ook niet goed, want dan kunne...

Stoppen met roken zonder bij te komen: 6 tips Gepubliceerd op 16/10/2015 - 09h59

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Bovendien gaat een rookstop vaak gepaard met gewichtstoename , wat niet helpt. En toch kan die toename van het lichaamsgewicht vermeden worden. Wij geven alvast een aantal tips voor mensen die komaf willen maken...

Een gezwollen buik? Geüpdatet op 10/05/2006 - 00h00

Een gezwollen buik na een maaltijd is een bijzonder onprettig gevoel, zeker als u door de ophoping van darmgassen winden begint te laten (heel gênant trouwens).

Meer artikels