PUBLICITÉ

Voeding tijdens de borstvoeding: wat zet u als jonge moeder op het menu?

Geüpdatet door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 30/10/2012 - 08h58
-A +A

Jonge moeders hoeven hun voeding niet speciaal aan te passen tijdens de borstvoeding.

Ze moeten nu alleen meer dan ooit gevarieerd en evenwichtig eten!

PUB

Van bord naar melk: de geheimen van borstvoeding

Elke vrouw weet het: een gevarieerde en evenwichtige voeding is belangrijk tijdens de zwangerschap. Maar hoe zit het met de periode van de borstvoeding? Eerst nog dit: moedermelk bestaat vooral uit water (87,5%), maar bevat ook alle voedingsstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van het kind.

Het bevat eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen enz. En aangezien de natuur goed in elkaar zit, zitten die voedingsstoffen ook in de moedermelk als de moeder er een onevenwichtige voeding op na houdt of als ze tekorten heeft aan bepaalde stoffen.

Tijdens het verteringsproces wordt het opgenomen voedsel afgebroken en omgezet in essentiële voedingsstoffen. Die komen dan in het bloed van de moeder terecht en zo uiteindelijk in de melk. Het is dus belangrijk om er goede eetgewoonten op na te houden, ook in de maanden na de bevalling.

Die eerste maanden zijn voor jonge moeders namelijk vaak slopend.

Met een evenwichtig samengesteld bord zult u melk van optimale kwaliteit produceren en zult u ook beter bestand zijn tegen de vermoeidheid!

Borstvoeding: hoe veel mag u eten?

Veel vrouwen vragen zich af of ze meer moeten eten als ze de borst geven. Het antwoord op die vraag zal u misschien verbazen. Een vrouw verbruikt gemiddeld 500 tot 600 calorieën extra per dag als ze de borst geeft.

Het lichaam haalt die extra energie echter vaak automatisch halen uit de reserves die tijdens de zwangerschap zijn opgebouwd.

Het is dus niet altijd nodig om tijdens de borstvoeding meer te eten! Ga voort op uw eetlust en zorg er in ieder geval voor dat u gezond eet.

 

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 08h58

Met dank aan dr. Liliane Gilbert, kinderarts bij Kind en Gezin

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De weldaden van borstvoeding Gepubliceerd op 18/10/2012 - 14h48

Borstvoeding geven is natuurlijk, maar is nog veel meer ... Borstvoeding is bevorderlijk voor het contact van de baby met de huid, de warmte, de reuk en de stem van zijn moeder. Borstvoeding heeft tal van nutritieve, fysiologische en psychologische e...

Borstvoeding, een dagelijks genot Geüpdatet op 11/04/2011 - 16h43

Onze moderne levenswijze maakt het de moeders die borstvoeding willen geven, niet gemakkelijk. Opteren voor borstvoeding is dan ook vaak een moeilijke onderneming. Om niet snel op te geven, moet u dus gemotiveerd zijn, veel steun ervaren en over de n...

Meer artikels