PUBLICITÉ

Blog : " Blog diëtetiek "

Voeding en huid – 4 voedingsmiddelen die je huid verzorgen

Article créé le 22/02/2011 - 12h45 et mis à jour par Lynn De Merlier le 22/02/2011 - 12h45
-A +A

Je huid weerspiegelt je algehele gezondheid en schoonheid. Er zijn dan ook talloze cosmeticaproducenten die hierop inspelen met dagcrèmes, nachtcrèmes, zalfjes, sprays, smeerseltjes en poedertjes. Het grappige is dat veel van de ‘unieke’ ingrediënten van cosmeticaproducten van nature voorkomen in voeding. Een gezonde, gevarieerde en uitgebalanceerde voeding is dus veel beter voor je huid dan dure cosmeticaproducten. Hieronder vind je een lijstje met de beste voeding voor je huid!

PUB

Voeding voor een mooie huid ‒ Tip 1: Groenten & fruit

Groenten en fruit bevatten ontzettend veel stoffen die bijdragen aan een gezonde huid. Enkele voorbeelden hiervan zijn vitamines, mineralen, spoorelementen, antioxidanten, enzymen, co-enzymen, aminozuren, fytochemicaliën en ga zo maar door. In veel groenten en fruit zit de stof silica. Deze stof houdt je huid soepel en elastisch en helpt rimpels voorkomen

 

Voeding voor een mooie huid ‒ Tip 2: Water

Water voorkomt uitdroging; niet alleen van je interne organen, maar ook van je huid. Als je genoeg water drinkt, blijft de vochtbalans van je huid optimaal en blijft je huid dus zacht en soepel. Voldoende water drinken is dus een belangrijke stap naar een mooie, gezonde huid.

 

Billet initialement publié le 22/02/2011 - 12h45 et mis à jour par Lynn De Merlier le 22/02/2011 - 12h45
Ce billet fait partie du blog : Blog diëtetiek
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ